Annonce
Viborg

131 ud - 84 ind: Spareplaner har kostet stillinger på sygehuset

47 færre stillinger på fuld tid på Viborg Sygehus blev resultatet af de seneste sparerunder. Arkivfoto: Morten Dueholm

Som følge af flere spareplaner er 131 stillinger på fuld tid nedlagt på regionshospitalet i slutningen af 2018. Til gengæld er 84 nye stillinger kommet til som følge af budgetforliget.

Viborg: Hvis den oprindelige spareplan fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S) og regionens direktion var blevet gennemført sidste efterår, ville det have betydet, at Viborg Sygehus skulle have afgivet omkring 250 stillinger på fuld tid.

Det ville svare til, at omkring 95 procent af besparelserne énsidigt ville være gået ud over sygehusene i den midterste del af regionen.

Den plan blev ikke til noget, og nu har ledelsen for Hospitalsenhed Midt, der tæller sygehusene i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel, gjort op, at den reviderede plan sammen med en tidligere spareplan har ført til, at der i dag er 47 færre stillinger på fuld tid på de fire hospitaler.

Ændringerne i strukturen, som blandt andet betyder, at urinvejskirurgi ikke længere er en selvstændig afdeling i Viborg, overflytningen af en række hjerteundersøgelser til Skejby og nedgraderingen af karkirurgi, som fra april ikke længere er en selvstændig afdeling, betyder, at 131 stillinger er nedlagt i Viborg.

Annonce

84 nye stillinger

Til gengæld er der kommet nye funktioner til Viborg, som betyder, at der oprettes 84 nye stillinger på fuld tid. Og dermed bliver det netto til 47 færre fuldtidsstillinger.

Hele 77 af de 84 tilførte stillinger kommer som følge af, at Viborg har overtaget serviceorganisationen Midttransport fra Aarhus Universitetshospital, mens man har fået fire en halv stillinger, fordi man har overtaget brystkirurgi og undersøgelser for brystkræft fra Randers.

Andre 2,3 stillinger er kommet til, fordi fysiologiske undersøgelser fra Randers også er flyttet til Viborg.

Af de 131 nedlagte stillinger kommer godt og vel halvdelen - 70 - fra stillinger, der var ledige, som følge af, at der reelt blev indført et stop for nyansættelser, da det stod klart, at en sparerunde var på vej.

Fortrinsret til stilling

Af de resterende 61 nedlagte stillinger i Viborg førte det til i 21 tilfælde til at medarbejdere er varslet afskediget, mens 18 medarbejdere blev omplaceret til et andet job inden for regionens sundhedsvæsen.

De sidste 22 stillinger udgøres af medarbejdere på urinvejskirurgi, som blev overflyttet til Holstebro. Hovedparten af de 22 arbejder dog fortsat i Viborg, men under ledelse fra Hospitalsenhed Vest i Holstebro og Herning.

Sygehusdirektør Thomas Balle Kristensen håber, at det ikke bliver nødvendigt at uddele fyresedler til alle de 21, der er varslet afskediget.

- De fleste medarbejdere har mellem tre og seks måneders opsigelse, og da der hele tiden er naturlig afgang af medarbejdere, som får job andre steder eller går på pension, er det sandsynligt, at der opstår ledige stillinger, som de 21, der er varslet afskediget, har en fortrinsret til, siger Thomas Balle Kristensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flugtbilisten er fundet

Viborg

Kommunen sælger 'bunker' på Mellemvej

112

Stor lettelse efter opklaring af færdselsdrab: Familien nåede at få nyheden, inden den rejste hjem

Annonce