Annonce
Viborg FF

14 dage til sæsonstart: Ny chef har sat sit præg på træningsbanen

Sæsonpremieren nærmer sig, og Jacob Neestrup knokler for at dygtigøre spillerne i den måde, han gerne vil spille fodbold på. Foto: Morten Pedersen
Viborg FF's nye cheftræner Jacob Neestrup har allerede ændret en del på udtrykket både på og uden for træningsbanen på Kirkebækvej. Lørdag skal Viborg FF til Vrå for at møde Vendsyssel FF, og Neestrup vil skifte mindre ud undervejs, end det vær tilfældet i den første testkamp mod Randers FC.

Viborg: Om 14 dage åbner Viborg FF sæsonen i 1. division med en hjemmekamp mod FC Roskilde, men først venter flere træningskampe, hvor der skal testes og finpudses.

Der bliver i øjeblikket arbejdet koncentreret på Kirkebækvej for at suge den nye cheftræner Jacob Neestrups idéer til sig.

Således også torsdag hvor de nysgerrige, der gerne vil kigge på, bliver mødt af et par hvide skilte placeret i hjørnerne af træningsbanen med påskriften: Presse og tilskuere bedes holde sig bag baglinjen, tak.

Også selve træningen har fået et andet udtryk end under Steffen Højer og Ralf Pedersen. For eksempel introducerer Jacob Neestrup øvelserne på engelsk, selv om der kun er få udlændinge i Viborg FF’s trup.

Med klar røst dirigerer Jacob Neestrup sine tropper. Han har stor fokus på spillet langs jorden, og spillerne bliver udfordret i både tanke og handling. Hvor skal de løbe hen, og hvor skal afleveringen ligge, så den gør mest ondt på modstanderne.

Den ene øvelse afløser den anden, og ofte er flere forskellige grupper i aktion på banen på samme tid. Jacob Neestrup tager sig af nogen, assistenttræner Nickolai Kønig Lund arbejder med andre, og uden for kridtstregerne er der gang i øvelser med træningselastik.

Men midt i seriøsiteten er der også plads korte sekvenser af humor og leg. Som da Jacob Neestrup udfordrer målmand Can Dursun.

- Can, kan du tage den her. Jeg sætter den i hjørnet.

- Skal jeg gribe den, svarer Can Dursun kækt.

Jacob Neestrup sparker to bolde forbi mål.

- Du får et tredje forsøg.

- Nej, det er en dårlig dag. Jeg sætter to ud af tre på dig i morgen, svarer cheftræneren og fortsætter målrettet og koncentreret træningen.

Lørdag skal Viborg FF spille testkamp mod Vendsyssel, og Jacob Neestrup vil se færre spillere i aktion, end det var tilfældet mod Randers.

Kun et pejlemærke

Lørdag spiller Viborg FF sæsonopstartens anden testkamp. Modstanderen er superliganederykkeren Vendsyssel på udebane.

- Jeg forventer noget af det samme, som jeg så i den første time mod Randers, hvor vi satte overliggeren forholdsvis højt i nogle faser af spillet, så det skal vi bygge videre på.

- Vi skal stadig have nogle af de længere angreb, hvor vi bygger spillet roligt og tålmodigt op, men vi vil gerne være lidt mere gennembrudshidsige på de rigtige tidspunkter, siger Jacob Neestrup.

Jacob Neestrup synes, at Viborg FF havde bolden meget i testkampen mod Randers FC og gjorde mange gode ting med den, men der er stadig meget, som skal forbedres.

- Jeg kan hurtigt finde 10-12 sekvenser fra den kamp, hvor vi kunne have sat kniven ind og kreeret noget, siger Jacob Neestrup om opgøret, som Viborg FF tabte med 0-2.

Denne gang skal Viborg FF teste evnerne mod et hold, som også har klare ambitioner om at spille med i toppen af 1. division. Men Jacob Neestrup mener ikke, at træningskampen vil give markante svar på, hvordan styrkeforholdet vil være mellem de to klubber, når turneringen går i gang.

- Det er klart, at den vil give et pejlemærke, men jeg mener ikke, at man skal lægge for meget i træningskampe – i hvert fald ikke i resultaterne. Jeg var på et hold i sidste sæson (FC København, red.), hvor vi stort set ikke vandt en træningskamp op til sæsonen (og blev alligevel dansk mester, red.).

- Desuden skal vi spille på en dato, hvor der stadig er lang tid til, at transfervinduet lukker. Det kan jo være, at Vendsyssel når at sælge nogle spillere eller får nogen ind, og det samme kan ske for os, siger Jacob Neestrup.

En ønskespiller

Jacob Neestrup råder mod Vendsyssel over nyerhvervelsen Christian Sørensen, og det er en ønskespiller, som Viborg FF har fået fat i.

- Ja, det synes jeg. Jeg har set rigtig meget 1. divisionsfodbold de seneste uger, så jeg ved, hvad jeg kan forvente, når turneringen går i gang - men også for at finde noget x-faktor.

- Og Christian har været en kampafgørende spiller for Fredericia i flere sæsoner – specielt i den seneste. Han er samtidig en spiller, som kan dække flere positioner og er spilintelligent. Det betyder, at konkurrencesituationen på de centrale offensive positioner og på kanterne har fået et nyk opad, siger Jacob Neestrup.

Allerede mandag spiller Viborg FF igen - denne gang mod Horsens, så mange spillere får mulighed for at vise sig frem i kamp i de kommende dage.

- Vi har lagt kampen mod Horsens ind med det ene formål, at alle spillere i truppen gerne skal nogle spilminutter, så alle kan blive skarpe. Mod Vendsyssel vil der ikke blive skiftet så meget ud som mod Randers, for vi skal snart til at finde de 14-15 spillere, som lige nu står forrest i køen, siger Jacob Neestrup.

Viborg FF møder Vendsyssel lørdag klokken 13, og folkebladet liveblogger fra opgøret.

Jacob Neestrup sammen med sin nye assistent Nickolai Kønig Lund.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce