Annonce
Viborg

14 måneder efter tragisk dødsulykke efterforskes politiet stadig: Hvad skete der den aften?

Politiets rolle i en dødsulykke undersøges fortsat. Arkivfoto: Michael Bager
Den Uafhængige Politiklagemyndighed er tilsyneladende ikke kommet meget videre med en rapport, der skal fastslå, om politiet burde have handlet anderledes, da en 48-årig mand blev dræbt sidste år.
Annonce

Ravnstrup: Der går stadig nogle måneder, inden efterforskningen af politiets rolle i forbindelse med et trafikdrab i februar 2018 er afsluttet.

Sådan lyder meldingen fra Den Uafhængige Politianklagemyndighed.

Mandag den 26. februar sidste år blev en 48-årig mand fra Vejle dræbt, da han gik på vejen ved Ravnstrup. Klokken var 20.45, og det var bælgragende mørkt, da en kvinde pludselig påkørte ham.

Hvad manden lavede midt ude på vejen, stod ikke klart, og der var også masser af ubesvarede spørgsmål om timerne op til det fatale uheld.

For politiet havde nemlig standset en bil fire timer forinden ved Sjørup. Bilens chauffør blev taget med af ordensmagten, som skønnede, at han var påvirket af cannabis. Passageren fik derimod lov til at blive siddende - ifølge politiet ville han vente på, at nogen kom og hentede ham.

Passageren var den 48-årige fra Vejle, som fik overdraget bil og nøgler denne kolde og mørke vinteraften.

To timer senere kørte den selvsamme bil ind i to helleanlæg ved Ravnstrup. Bilen blev så beskadiget, at den ikke kunne køre videre, og mindre end halvanden time senere blev den 48-årige påkørt af en 31-årig kvinde. Han blev dræbt på stedet.

- Måske gik han ude på vejen, fordi han var påvirket af noget, men han kan også have været så kold, at han ikke har vidst, hvad han gjorde. Han endte i hvert fald med at betale den højeste pris, sagde vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch til TV Midtvest umiddelbart efter ulykken.

Til folkebladet havde Henrik Hansen, politiassistent, sagt:

- Vi tester normalt ikke medpassagerer, og politiet må tro på, hvad han siger, når han fortæller, at der er folk på vej for at hente ham, sagde Henrik Hansen.

Det er altså op til Den Uafhængige Politianklagemyndighed at efterforske sagen, som siden skal forbi Statsadvokaten. Her venter man endnu.

Der går, fortæller førstnævnte instans til Viborg Stifts Folkeblad, "nogle måneder," inden man er færdig med efterforskningen. Samme melding fik avisen i sommer, da vi senest rettede henvendelse om den tragiske sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce