Annonce
Viborg

Opdateret: 15 ud af 40 ansatte på Viborgs isolationsafsnit er smittet med corona-virus

15 ansatte på isolationsafsnittet på Regionshospitalet Viborg er smittet med corona-virus. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
15 ansatte på corona-afsnittet på Regionshospitalet Viborg er gennem en rask smittebærer blevet smittet med virussen. Nu er alle smittede sendt hjem.

Viborg: I fem uger har isolationsafsnittet på Regionshospitalet Viborg nu været åbent.

I løbet af den tid er 15 ud af de i alt 40 ansatte blevet testet positive for corona-virus. Det oplyser regionshospitalet onsdag.

Alle medarbejdere, der i løbet af corona-epidemien har udvist symptomer på sygdommen, er blevet testet. Men tirsdag udviste endnu en medarbejder på isolationsafsnittet symptomer på corona-virussen, og afdelingsledelsen iværksatte derfor en screening af alle medarbejdere på afdelingen for at bryde en smittekæde blandt personalet.

Der var nemlig mistanke om, at personale har smittet hinanden internt.

Derfor blev yderligere 36 ansatte testet for virussen.

Screeningen blev igangsat tirsdag morgen, og den har nu afdækket, at der er 15 smittede ud af de i alt 40 medarbejdere. Det svarer til knap 40 procent af personalet. Der er tale om både læger, sygeplejersker, sosu/sosa og sekretærer.

Da der også er tale om faggrupper, der ikke har patientkontakt, er hospitalsledelsen nu sikker på, at der er tale om en smittekæde blandt personalet.

Annonce

Rask smittebærer fundet

Ifølge Regionshospitalet Viborgs kommunikationsafdeling er der ved screeningen opsporet en rask smittebærer, som nu er blevet hjemsendt i en uge.

De fleste af de smittede ansatte har udvist lette symptomer, mens nogle få enten har haft reelle corona-virus-symptomer og dermed er blevet hjemsendt nogle uger. Andre har slet ikke haft symptomer. Alle corona-positive ansatte hjemsendes – de fleste i to uger – få af dem hjemsendes i fire til fem uger.

Afdelingsledelsen har bedt alle de ansatte være ekstra opmærksomme på de mindste tegn på symptomer, og alle følger naturligvis retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og fortsætter med at teste ansatte, når der viser sig behov for det.

- Det er helt forventeligt, at en vis andel af vores ansatte vil blive smittet, ligesom det er gældende for resten af befolkningen. Vi har lavet en ekstra screening, og den giver os nu en vished og tryghed, fordi vi ved, at alle ansatte, der i øjeblikket er smittede, er sendt hjem. Det er efter vores overbevisning den bedste måde, vi kan skabe ro og vished i en svær tid for både vores patienter, pårørende og personale, lyder det fra hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Lyt til et længere interview med Thomas Balle Kristensen på Radio4 torsdag morgen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce