Annonce
Viborg

1500 jordbærplanter stjålet fra mark

Ole Mogensen fra Kastaniegaarden i Romlund har fået stjålet 1500 jordbærplanter. Foto: Morten Dueholm

Ole Mogensen, der driver Kastaniegården i Romlund, fik sig lidt af en overraskelse forleden. Fra en mark er der gravet 1500 jordbærplanter op.

Romlund: Ole Mogensen giver ikke meget for det våde efterår.

Han driver Kastaniegården i Romlund og er med mellemrum nødt til at køre rundt og ordne sine mange jordbærmarker, men det våde efterår har gjort det svært at køre rundt selv med kraftige traktorer.

Så meget desto mere fatter Ole Mogensen ikke, hvorledes det inden for de seneste par uger er lykkedes en eller flere frække personer at køre rundt på en af hans marker med en firehjulstrukket bil.

Ikke nok med at de kørte rundt på en af Oles marker. De benyttede også lejligheden til at grave 1500 etårige jordbærplanter op af jorden og forsvinde med dem.

Tyveriet skete på en af de marker, som ligger mest afsides - cirka en kilometer fra Kastaniegården.

- Tyvene må have været rundt at undersøge området, for de har valgt den mark, der ligger længst væk fra alt, siger en lettere chokeret Ole Mogensen.

Annonce

Ingen bær

De 1500 planter er etårige, og de ville - hvis de havde fået lov til at blive stående i marken - kunne have båret bær de næste tre til fire år.

- Nu er de så taget op, og jeg anser det for helt usandsynligt, at planterne kan få rodfæste, hvis de sættes i jorden nu. Dermed er planterne reelt værdiløse, siger Ole Mogensen.

Det ville de imidlertid ikke have været, hvis Ole Mogensen havde fået lov til at beholde planterne. Han anslår, at der samlet set er forsvundet en bruttofortjeneste på 170.000-190.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce