Annonce
Rundt om Viborg

20 års jubilæum: Kom til åbent hus på brandstationen

Et historisk billede fra Tjele Brandvæsen. I 2001 brændte en stor halmlade på Forskningscenter Foulum. Arkivfoto: Jens Frandsen

Ørum: Det er 20 år siden, at brandstationen i Ørum åbnede. Det fejrer Midtjysk Brand og Redning med en åbent hus-dag på lørdag den 2. november. Egentlig er jubilæumsdagen den 1. november, men for at flest muligt skal have mulighed for at deltage, har man valgt at markere jubilæet om lørdagen.

Der er åbent hus for alle fra klokken 12 til 15, og cirka klokken 12.15 er der officiel velkomst ved borgmester Ulrik Wilbek og beredskabsdirektør Klaus Hebsgaard. Deltagerne kan være med i små workshops, hvor de kan prøve førstehjælp og brandslukning, og man kan se en udstilling af såvel gamle som nye brandsluknings-køretøjer.

Om formiddagen holder brandstationen et lukket arrangement for nuværende og tidligere brandfolk samt kolleger med relation til brandstationen i Ørum.

Brandstationen i Ørum blev etableret, da man skulle oprette et selvstændigt brandvæsen i den tidligere Tjele Kommune. Ind til da var det brandstationen i Viborg, der sammen med en hjælpestation i Vorning, stod for brandslukningen i Tjele-området, men Tjele Brandvæsen blev dannet, fordi området omkring Ørum og Tjele Gods fik status som et tættere befolket område, og der derfor var krav om en hurtigere udrykningstid.

Ved kommune-sammenlægningen i 2007 blev brandstationen i Ørum en del af Viborg Brandvæsen, og i de senere år har brandstationerne i Viborg Kommune været en del af det større Midtjysk Brand og Redning.

Til nytårsparade på brandstationen i Ørum i 2006. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce