Annonce
Kultur

20 procent flere ansøgere til Bjerringbro Gymnasium

Flere elever i Bjerringbro og omegn har i år ønsket at gå på Bjerringbro Gymnasium. Arkivfoto: Morten Dueholm
Gymnasiet får mindst 70 nye stx-elever ved næste skoleårs start.

Bjerringbro: 1. marts udløb fristen for at søge ind på en ungdomsuddannelse, og hos Bjerringbro Gymnasium ser man med tilfredshed på de indløbne ansøgninger.

Disse skal nu sendes videre til regionen og kan så blive underlagt fordeling ud på de lokale gymnasier, men rektor Dorte Gade tror ikke på, at det kommer til at betyde færre elever på Bjerringbro Gymnasium, end de der allerede har søgt.

- Vi har modtaget 20 procent flere ansøgninger til vores stx-linje i år end sidste år, og det er vi rigtig glade for. Samtidig har vi også fået en lille stigning af ansøgere til HF, fortæller hun.

I alt 70 unge har søgt ind på stx i Bjerringbro, og 11 har søgt ind på HF.

- Det er en fin stigning på HF, hvor der er en god mulighed for, at der også kan komme flere elever til inden skoleårets start, hvilket vi oplevede sidste år, forklarer Dorte Gade.

Fra marts til august sidste år, efter at ansøgningsfristen officielt var slut, fik Bjerringbro Gymnasium 10 ekstra elever, der fordelte sig hen over stx og hf.

- Det ved jeg jo ikke, om det sker igen i år, men uanset hvad, så har vi allerede opnået målet om, at vi kan sikre tre stx-klasser med hver 23-24 elever, siger Dorte Gade.

Hun fortæller også, at hun personligt har læst alle ansøgningerne, og at der er tale om en rigtig dygtig og målrettede flok af unge mennesker.

- De kommende elever kommer fra byen og det brede opland. Unge fra virkelig mange skoler i området omkring Bjerringbro har søgt ind på gymnasiet i år. 50 procent kommer fra efterskoler i hele landet, men har deres bopæl lokalt, fortæller Dorte Gade.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Viborg

Se kortet: Ugens bolighandler i Viborg

Annonce