Annonce
112

200 bigballer brændte på mark nord for Viborg: Kan have været påsat

Lysskæret fra de omkring 200 bigballer kunne ses i et stort område omkring det nordlige Viborg. Privatfoto: Julia Varga.
Politiet undersøger i løbet af tirsdagen, hvordan en stor brand i omkring 200 bigballer kunne opstå mandag aften.
Annonce

Viborg: Sent mandag aften brød omkring 200 bigballer i brand på en mark nogle hundrede meter nordøst for kraftvarmeværket i det nordlige Viborg.

Den store brand blev anmeldt klokken 22.35, og da folkebladet talte med indsatsleder Anders Dahl Jensen fra Midtjysk Brand og Redning tirsdag morgen, brændte halmen på marken stadigvæk.

- Vi er i gang med den sidste efterslukning af halmstakken, og hele natten har vi haft to brandvagter til at stå herude og observere branden, sagde han, da folkebladet talte med ham klokken 7.50.

Indsatslederen forventer, at de allersidste gløder vil være slukket i løbet af formiddagen.

Foto: Midtjysk Brand og Redning.
Annonce

Opstår ikke af sig selv

Brandvæsnet tør ikke gætte på, hvad der har sat gang i flammerne i de mange hundrede halmballer.

- Politiet har været ude og forsøge at finde nogle spor, men det er ikke noget, jeg ved noget om. Halmstakken har stået her i nogle måneder, så hvorfor den pludselig begynder at brænde, kan man kun gætte om. Jeg har ikke noget bud på det, siger Anders Dahl Jensen, som understreger, at ingen mennesker eller dyr har været i fare i forbindelse med branden.

Politiet oplyser tirsdag morgen, at man har en mistanke om, at branden kan have været påsat.

- Normalt opstår ild ikke af sig selv, når det ikke har tordnet, siger politikommissær Henrik Thomassen og fortæller, at politiet i løbet af tirsdagen vil undersøge sagen nærmere.

Flere forbipasserende bilister har på grund af branden i halmballerne mandag aften troet, at der var ild i en nærtliggende gård. Ifølge brandvæsnet har tre-fire personer ringet til alarmcentralen og fortalt, at det brændte på gården - men det har altså ikke været tilfældet, slår indsatslederen fast.

Foto: Midtjysk Brand og Redning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce