Annonce
Viborg

200 spejdere hylder Sankt Georg med live-udsendelse

Torsdag aften er Louise Ejgod, der er gruppeleder i Waingunga-stammen i Viborg, studievært i en direkte transmission på Facebook i anledning af Sankt Georgsdag. Foto: Waingunga-stammen
De over 200 medlemmer af den lokale spejdergruppe Waingunga-stammen hylder torsdag Sankt Georg med en live-udsendelse, så alle kan være sammen – hver for sig.
Annonce

Viborg: Han var den tapre soldat, der rejste til Libyen, hvor en menneskeædende drage holdt til.

På sin hvide hest kunne Georg med korsets tegn som beskytter besejre dragen ved at sætte et spyd gennem den. Han reddede hele egnen inklusiv kongen, og alle omvendte sig herefter til kristendommen.

Det er den korte version af sagnet om Sankt Georg - eller Sankt Jørgen som han også kaldes. Den 23. april er det Sankt Georgs dag, og det fejres overalt i landet af Det Danske Spejderkorps.

Men da det i år ikke er tilladt at mødes alle sammen til fejringen, har den lokale spejdergruppe Waingunga-stammen valgt at lave en live-transmission fra dagen.

Fra Ipads, computere eller telefoner kan Waingunga-stammens over 200 medlemmer på denne måde følge med i fejringen af Sankt Georg fra deres eget hjem. Det sker torsdag aften gennem gruppens Facebook-side. - Sankt Georgsdag er en vigtig dag for os, og derfor vil vi også markere den i år. Når vi ikke kan samles i virkeligheden, så prøver vi at gøre det på denne måde, siger Louise Ejgod, der er gruppeleder i Waingunga og en af de to studieværter på transmissionen.

Gruppeleder Louise Ejgod har skrevet manuskriptet og er selv fortæller på den film om Sankt Georg, som gruppen lancerer torsdag aften.
Annonce

Premiere og fællesbillede

Den direkte transmission sluttes af med, at alle spejdere aflægger spejderløftet sammen - hver for sig i fællesskabets tegn.

Efter live-transmissionen og fejringen af Sankt Georg er der en vaskeægte verdenspremiere på en film, der fortæller "Sagnet om Sankt Georg og Dragen". Historien er velkendt, men manuskriptet er nyt, og skuespillerne er alle frivillige ledere fra Waingunga-stammen.

Filmen er lavet i et samarbejde mellem alle lederne - men hver for sig, og manuskriptet er skrevet af Louise Ejgod.

Sidst, men ikke mindst, kan spejdergruppen også præsentere et helt aktuelt fællesbillede af den store gruppe, som spejderne hver især har lavet uden at være i kontakt med hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

International hæder til lokal kunstner

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce