Annonce
Viborg

2000 kvinder løb og gik ved Søndersø: Se de mange billeder

Starten til Femina Kvindeløb 2019 gik klokken 18.30 mandag aften. Foto: Morten Pedersen
10 kilometer-ruten måtte lægges om på grund af røgudviklingen på den modsatte side af Søndersø, men det slog ikke større skår i glæden.

Viborg: De var der allesammen: de unge, de midaldrende og de ældre, de super veltrænede, motionisterne og de lidt tungere - og de skabte en stemning uden lige de mange kvinder, der mandag aften deltog i Feminas Kvindeløb 2019.

Løbet, der har 20 år på bagen, løbes i forskellige byer rundt om i landet, og det er første gang, vejen er lagt omkring Viborg - men næppe sidste.

Ikke færre end 2000 kvinder deltog nemlig i Viborg-premieren, der dermed fik en deltagermæssig start-succes, og det ville næsten også være underligt andet med tanke på, at Viborg jo er en ægte løber-by.

- Vi har glædet os til at komme her, og det er dejligt at se så mange deltagere, lød det da også fra scenen på atletikstadion lige inden den store fælles opvarmning 10 minutter før startskuddet til enten fem eller 10 kilometers løb eller fem kilometers gang.

Det vil sige, 10 kilometer blev det faktisk ikke til for den lange rute, der måtte lægges om på grund af den voldsomme røgudvikling fra branden på den anden side af Søndersø. Her skulle deltagerne på 10 kilometeren have været forbi, men det kunne ikke lade sig gøre. Dermed blev ruten "kun" på 9,8 kilometer.

Det sociale er mindst lige så vigtigt med det her arrangement, og så er det da bare den helt rigtige anledning til at motionere og hygge.

Betina Holm, deltager i Femina Kvindeløb 2019

En god oplevelse

Det virkede nu ikke til, at omlægningen slog nogen større skår i glæden blandt de fleste deltagende, selvom nogle nok ærgrede sig over ikke at kunne "klokke" en 10 kilometer-tid.

For langt de fleste deltagere var det tydeligt, at det mest af alt handlede om at få en god løbeoplevelse sammen med kollegerne, motionsvennerne eller hvem, man nu havde valgt at løbe sammen med.

Det gjorde det blandt andet for de godt 40 kvinder, der deltog på holdet fra Body & Mind Studio i St. Sct. Mikkels Gade.

De træner til dagligt på mange forskellige hold i blandt andet yoga, pilates, trx, seniorhold og meget andet, men deltagelsen i Femina Kvindeløb 2019 var et fælles projekt på tværs af holdene.

- Det startede med, at jeg og tre andre havde tilmeldt et hold på fire, men da vi så slog det op på Facebook, kom meldingen hurtigt, at det ville mange andre også være med til, og nu er vi altså over 40, fortalte indehaver Birgitte Erndorf Olesen, da folkebladet mødte hende og en stor del af de andre en times tid før løbet.

Det sociale tæller

Her havde flokken slået sig ned med udsigt ud over Søndersø i et par pavilloner, og her skulle de alle spise og hygge sammen efter løbe- og gåturene.

- Det sociale er mindst lige så vigtigt med det her arrangement, og så er det da bare den helt rigtige anledning, fortalte Betina Holm, der frivilligt havde påtaget sig en del af opgaverne med at få arrangeret hyggedelen af deltagelsen.

Den del så tre af deltagerne fra seniorholdet hos Body & Mind Studio lige så meget frem til, som de så frem til gåturen på de fem kilometer.

- Det sociale er også en fast del af vores to ugentlige træninger, så det er, som det skal være, lød det fra 67-årige Hanne Johansen, som sammen med kusinen Birgitte Johansen på 66 år og Annette Stald på 67 år hyggede sig i solen foran pavillonen, inden de skulle i gang med Femina Kvindeløb 2019 - sammen med et par tusinde andre.

Body & Mind Studio deltog med flere end 40 kvinder.
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lystfiskere ser gerne flere havørne

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce