Annonce
Viborg

21-årig viborgenser taget med flere kilo hårde stoffer i bilen: To mænd varetægtsfængslet i sagen

Både den 21-årige og den 26-årige blev varetægtsfængslet efter torsdagens grundlovsforhør. Arkivfoto: Morten Dueholm
I en bil på Århusvej blev en ung mand onsdag aften taget med flere kilo hård narkotika. Hjemme hos en formodet medgerningsmand fandt politiet endnu mere. Til grundlovsforhøret torsdag blev de begge varetægtsfængslet.
Annonce

Viborg: Cirka 3,8 kilo hård narko.

Det er, hvad politiet onsdag aften klokken 22.35 fandt i bilen hos en ung mand, som blev stoppet, da han kørte på Århusvej - rute 26 - ved Viborg.

Den 21-årige, som bor i Viborg, var alene i bilen med den store mængde narko.

Ud af de i alt 3,8 kilo narkotika var der knap 500 gram amfetamin. Det fremgik af sigtelsen, som anklager Michelle Pedersen læste højt, da den unge mand torsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Umiddelbart efter det store narkofund anholdt politiet den 21-årige viborgenser, men han var tilsyneladende ikke alene om at besidde de 3,8 kilo narkotika.

Nogle timer senere - klokken 2.20 natten til torsdag - blev en 26-årig formodet medgerningsmand nemlig anholdt på sin bopæl i Silkeborg.

Noget tyder på, at politiet kiggede den 26-årige silkeborgenser grundigt efter i sømmene i forbindelse med anholdelsen. Hjemme i hans bolig blev der nemlig fundet yderligere to poser med amfetamin: Én pose med godt 100 gram og en anden med knap 40 gram.

Annonce

Fire uger

Mens forsvareren snakkede med den 21-årige inden grundlovsforhøret torsdag eftermiddag, sad den 26-årige alene som forstenet på den centrale plads i retssal B.

Han var mødt op i hættetrøje, grå træningsbukser og en stor sort frakke, og med sig ind i lokalet havde han en propfyldt Rema 1000-plastikpose. Måske var han forberedt på, hvilken vej vinden blæste og havde pakket sig de nødvendige ting og sager til det kommende ophold i arresten.

Den unge mand fra Viborg kom derimod i en lidt lettere mundering - i T-shirt og mørke bukser, og han havde tilsyneladende ikke haft lejlighed til at pakke sine sager inden retsmødet.

Inden retten af hensyn til politiets videre efterforskning besluttede at lukke dørene til lokalet, nåede de to mænds forsvarer, Lars Kaasgaard, at fortælle, at de begge nægter sig skyldige i sagens første forhold, som drejer sig om de 3,8 kilo narko, som de to i forening med hinanden ifølge sigtelsen skulle have haft i bilen onsdag aften, og som de i øvrigt skulle have haft til hensigt at sælge videre.

Den 26-årige erkendte sig skyldig i sagens andet forhold - at han havde været i besiddelse af de to amfetamin-poser, da politiet anholdt ham på bopælen natten til torsdag.

Derudover fortalte forsvareren til grundlovsforhøret, at den 21-årige viborgenser ikke ønskede at udtale sig i retten, men at den 26-årige gerne ville svare på de spørgsmål, som retten, anklageren eller forsvareren måtte have til ham.

Mere blev der ikke sagt, før retten lukkede dørene.

Sagen endte med, at begge de to unge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce