Annonce
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Morten Christensen skifter poker ud med skolebænken. Han er en af de 21 ansøgere til en ny professionsbachelor-uddannelse i dataanalyse i Viborg. Foto: Dania.
Ny professionsbachelor i dataanalyse lokker meget forskellige ansøgere til Viborg. En af dem er den 35-årige professionelle pokerspiller Morten Christensen.
Annonce

Viborg: På få år er mængden af data eksploderet, og virksomheder over hele verden er ved at drukne i data. En helt ny professionsbachelor-uddannelse i dataanalyse på Erhvervsakademi Dania i Viborg vil uddanne specialister til at hjælpe virksomhederne, og tilsyneladende er det også noget, de uddannelsessøgende gerne vil.

Søndag ved middagstid var der endelig ansøgningsfrist for de mange videregående uddannelser i Danmark, og faktisk har hele 21 personer valgt at søge ind på det nye studie i Viborg, som er en oplagt overbygning til en kort, videregående uddannelse.

- Jeg er superglad for antallet af ansøgere på Dataanalyse. Det understreger efterspørgslen på uddannelsen. Vi har fået ansøgere fra mange steder i landet og med meget forskellige baggrunde. Det betoner relevansen for uddannelsen i dag. Vi glæder os virkelig til at starte et fedt hold op, som vil kunne supplere hinanden i forhold til faglighed og livserfaring, siger campuschef Mette Pedersen fra Erhvervsakademi Dania i Viborg.

Annonce

Poker som dataanalyse

35-årige Morten Christensen fra Tranbjerg ved Aarhus er en af de 21, der har søgt ind på uddannelsen. Han har i næsten otte år har været professionel pokerspiller. Det har givet rigtig mange gode oplevelser i ind- og udland, men også en arbejdsuge på 60-70 timer.

- Jeg savnede en normal hverdag og struktur. Som en overgang til en normal arbejdsdag startede jeg i en børnehave, og nu vil jeg gerne tage et skridt videre i min karriere, fortæller Morten Christensen, der kan se flere ligheder mellem poker og dataanalyse.

Fakta om Dania

  • Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hedensted, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg
  • I alt udbyder Dania 25 videregående uddannelser inden for business, bundhed, oplevelse, marketing, teknologi og administration
  • Samlet er der 2.500 fuldtidsstuderende på Dania, heraf er 300 internationale studerende
  • Derudover er 2.700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse via Dania Erhverv
  • Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 190 fuldtidsansatte medarbejdere

- Poker er også en masse data, som jeg skal omdanne til beslutninger. Det er det samme, jeg skal gøre med data for virksomheder. Det minder en del om hinanden, siger han.

Annonce

Mere målrettet

Morten Christensen har i forvejen en baggrund som bachelor i økonomi og administration fra handelshøjskolen, men han har ikke brugt uddannelsen i ti år på grund af pokerkarrieren. Det har givet udfordringer med jobsøgningen.
- Uddannelsen er lidt forældet, og jeg står ikke forrest i køen til jobs, så uddannelsen i dataanalyse vil give mig noget mere konkret at koble min viden op på. Den gør mig mere målrettet i min søgning, siger han.


Jeg savnede en normal hverdag og struktur. Som en overgang til en normal arbejdsdag startede jeg i en børnehave, og nu vil jeg gerne tage et skridt videre i min karriere

Morten Christensen


Holdet i Viborg bliver ikke lige så stort, som han har været vant til fra universitetet i Aarhus, men det ser han udelukkende positivt på.

- Vi var nemt over 200 personer til en forelæsning, og så kan man godt misse noget. Så det er et stort plus i min bog, at vi skal være et mindre hold og have ”almindelig” undervisning, siger han.

I alt har 2.864 personer søgt ind på Erhvervsakademi Dania. Det er rekord for det jyske erhvervsakademi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce