Annonce
Alarm 112

23-årig narkopåvirket bilist uden kørekort pløjede gennem rundkørsel med mindst 150 km/t

Med mindst 150 km/t pløjede en 23-årige narkopåvirket bilist søndag middag igennem en rundkørsel ved Møldrup. Foto: Midtjysk Brand og Redning.
Rute 13 var søndag først på eftermiddagen spærret i noget tid ved Møldrup, da en ung med voldsom fart raserede rundkørsel ved Skivevej. Mirakel, at ingen kom noget til. En 23-årig mand fremstilles i grundlovsforhør mandag.

Møldrup: Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi er ikke sen til at kalde det et mirakel, at ingen mennesker kom til skade, da en ung mand søndag middag var skyld i et stort trafikuheld på rute 13 ved Møldrup - lige ved Skivevejs-rundkørslen.

Med en fart sandsynligvis ikke under 150 km/t kom en 23-årig mand fra Ringkøbing kørende ind i rundkørslen. Vidner vurderer endda, at han kan have kørt op mod 180 kilometer i timen.

Inden den 23-årige nåede ind i rundkørslen, ramte han en bil, der blev skubbet væk fra vejen. Den 23-åriges bil fortsatte tværs over rundkørslen og ramte endnu en bil, der var på vej ind i den. Begge biler lettede og endte på taget. I den bil, der blev ramt, sad en 44-årig mand fra Aalborg samt en passager på 48 år, oplyser politiet.

Annonce

Den 23-årige mand var påvirket af narko, sandsynligvis også spiritus. Han havde ikke kørekort - det har han fået frataget i hele 10 år.

- Det er et mirakel, at ingen kom til skade. Heller ikke den 23-årige, der er undersøgt på sygehuset, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Dagen efter ulykken oplyser politikommissær Andreas Bang Andersen, at bilen bliver beslaglagt grundet den nye lov om vanvidskørsel. Bilen var udlånt til den 23-årige, og ejeren sigtes derfor også, fordi han har udlånt bilen til en mand uden kørekort.

Den 23-årige fremstilles mandag i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Han vil formentlig blive sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse under skærpende omstændigheder. Her er strafferammen op til otte års fængsel. Derudover vil han blive sigtet for fareforvoldelse for andre. Også den paragraf har en strafferamme på otte års fængsel.

Det oplyser vagtchef Jesper Brøndum ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Alarm 112

Bil tabte hjul på Vestre Ringvej

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce