Annonce
Viborg

Ung mand drak benzin og kastede sten på Rasmus Paludan: Nu skal han udvises

Da Rasmus Paludan den 13. april var i Viborg, blev han ramt af en sten i nakken. Det stenkast har nu kostet en 24-årig mand 60 dages ubetinget fængsel og en udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Viborg: En 24-årig mand fra Viborg blev tirsdag formiddag i Retten i Viborg idømt en ubetinget fængselsstraf på 60 dage og en udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år for at have kastet en sten på lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan.

Den 24-årige mand, der stammer fra Damaskus i Syrien, men nu bor i Viborg, var den 13. april til stede i Ellekonebakken, da Rasmus Paludan afholdt en af sine mange demonstrationer, der i perioden 1. januar til 29. april kostede det danske politi 41 millioner kroner.

Den dømte forklarede i retten, at han ikke havde planlagt at deltage i moddemonstrationen, men at han nærmest befandt sig i kvarteret ved en tilfældighed. Desuden var han meget beruset og påvirket. Han sagde i retten, at han vurderede, at han havde drukket mindst 12 genstande, og at han desuden havde drukket benzin.

Den dømte erkendte at have kastet stenen, og at den havde ramt Rasmus Paludan. Han forklarede, at Rasmus Paludans synspunkter og handlinger provokerede ham, idet han selv er flygtning fra det krigshærgede land.

Fortsat vrede

Da den 24-årige afgav forklaring i retten, sagde han, at han ville kaste med sten igen, hvis Rasmus Paludan atter kom til Viborg, og kun fordi retsmand Kirsten Maigaard greb ind og forklarede den 24-årige, at det ville kunne skade hans sag yderligere, hvis han fremsatte trusler mod navngivne personer, holdt han inde med sin vrede.

Anklageren Linette Lysgaard viste flere videoklip, hvoraf det tydeligt fremgik, at den senere dømte kastede en sten, han havde haft i lommen.

Hvorfor stenen var havnet i lommen, kunne den 24-årige ikke redegøre nærmere for, idet han som nævnt var beruset og påvirket af benzin.

Linette Lysgaard sagde i sin procedure, at det i hendes øjne var en skærpende omstændighed, at den tiltalte kastede med sten ved en lovlig anmeldt demonstration, og at straffen skulle være mellem 60-90 dages fængsel.

Desuden krævede hun manden udvist med et indrejseforbud i seks år. En sådan sanktion stred efter hendes opfattelse på ingen måde mod nogle af de internationale konventioner, Danmark har tiltrådt.

Desuden mente Linette Risgaard ikke, at den 24-årige har nogen særlig tilknytning til Danmark. Hans nærmeste familie bor i Tyskland.

- Jeg vil blive dræbt, hvis jeg kommer til Syrien, for jeg flygtede fra militæret, sagde den 24-årige mand.

Annonce

Udvisning anket

Forsvareren Joan Colding sagde, at den 24-årige ganske vist havde et misbrug af hash, men at han var i behandling for dette. Desuden var han også villig til at lade sig behandle for sit alkoholmisbrug.

Han var på vej frem i det danske samfund, og Joan Colding mente ikke, at hendes klient mere havde nogen som helst tilknytning til sit hjemland Syrien. Hun sagde, at en betinget fængselsstraf på 40 dage, samt et krav om videre behandling for misbrugsproblemerne var en rimelig straf. Udvisning kunne efter hendes opfattelse på ingen måde komme på tale.

Dommeren og de to domsmænd brugte bare 30 minutter på at votere, og retten fulgte i et og alt den påstand, som anklagemyndigheden fremsatte.

Den 24-årige mand ankede strafudmålingen og udvisningsdommen til landsretten, men han ankede ikke skyldspørgsmålet.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Viborg

Wilbek: Nyt hotel er vigtigt for hele kommunens vækst

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Debat

Kære Viborg: Det flyder med affald i jeres gader!

Annonce