Annonce
Viborg HK

24 flotte minutter slet ikke nok - Viborg HK taber topopgør i Esbjerg

Viborg HK tabte topkampen til Team Esbjerg. Foto: André Thorup
Viborg HK gik i stå i anden halvleg og havde ikke kræfterne til at modstå Team Esbjergs tryk i slutningen af kampen. 29-22 vandt hjemmeholdet.
Annonce

Esbjerg: De første 24 minutter af topkampen mellem Team Esbjerg og Viborg HK forløb lige efter planen for gæsterne, som førte 13-8.

Viborg HK kunne endda have været større foran, hvis det ikke havde været for nogle fejl i kontrafasen.

Men i anden halvleg begyndte Viborg HK at halte efter, og det blev ikke nemmere, da Laura Damgaard måtte lade sig skifte ud efter 45 minutters spil og ikke så banen igen.

Team Esbjerg var bedst i den sidste del af kampen og vandt 29-22 - ikke mindst takket være en storspillende Rikke Marie Granlund i målet.

Kampen i tal

Håndboldligaen, kvinder

Team Esbjerg - Viborg HK 29-22 (14-15)

Mål Team Esbjerg: Sonja Frey 8, Marit Jacobsen 7, Estavana Polman 4, Clara Monti 3, Sanna Solberg 3, Vilde Ingstad 2, Kristine Breistøl 1, Marit Frafjord 1.

Mål Viborg HK: Stine Andersen 4, Kristina Jørgensen 3, Line Haugsted 3, Moa Högdahl 3, Maria Fisker 3, Laura Damgaard 3, Carin Strömberg 2, Madeleine Östlund 1.

Udvisninger: Team Esbjerg 1, Viborg HK 1

Tilskuere: 2388

Annonce

Kunne have ført større

Viborg HK's forsvar gik i første halvleg hårdt til Estavana Polman, som havde meget svært ved at passere Anna Kristensen i VHK’s mål, og inde i midtzonen tog Line Haugsted og Kristina Jørgensen kampen op med Team Esbjergs brølstærke stregspiller Vilde Ingstad og senere Marit Frafjord.

Det lykkedes at erobre flere bolde og straffe hjemmeholdet på kontra, og Viborg HK havde mulighederne for at komme foran med mere end de fem mål, som var gæsternes største forspring i første halvleg.

I stedet viste Team Esbjerg i slutningen af halvlegen, at holdet hurtigt kan vende en håndboldkamp. Det var som om, at VHK lige mistede pusten i forsvaret og tabte nogle fysiske dueller, og i angrebet blev der brændt nogle store chancer. På under fem minutter havde Esbjerg ædt forspringet og fik udlignet til 14-14.

I sidste sekund af første halvleg fandt Kristina Jørgensen en fri Stine Andersen efter et godt timet indløb, og fløjspilleren gjorde det til pausestillingen 15-14 til Viborg HK.

Men Jakob Vestergaards mandskab kunne med rette ærgrer sig over, at føringen ikke var større efter de første 30 minutter.

Annonce

To mål i det sidste kvarter

Anna Kristensen indledte anden halvleg med to flotte redninger, men det stod ret hurtigt klart, at Viborg HK ikke kunne holde samme tempo i angrebsspillet som før pausen.

Team Esbjerg fik langt bedre fat i forsvaret, og i målet begyndte Rikke Marie Granlund at tage gevaldigt fra.

Viborg HK kæmpede i egen defensiv hårdt for at modstå hjemmeholdets tempospil, men det kostede mange kræfter.

Da Laura Damgaard måtte lade sig udskifte ved stillingen 21-20 med cirka et kvarter igen, virkede det som om, at der var ved at være udsolgt.

VHK formåede kun at score to gange mere, og kampen nåede aldrig at blive rigtig spændende.

Team Esbjerg trak fra og vandt komfortabelt med syv mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce