Annonce
Rundt om Viborg

25 var med til møde om stationsbygningen

Lokale butikker og virksomheder har sponseret juletræskæder og juletræer, så der er på flere måder kommet lys på den 155 år gamle stationsbygning. Privatfoto
Omkring 25 mødte frem, da der tirsdag aften med kort varsel blev holdt informationsmøde og arbejdsmøde om stationsbygningen i Stoholm.
Annonce

Stoholm: En koordinationsgruppe blev nedsat og flere arbejdsgrupper er på vej, efter at der tirsdag aften blev holdt et informations- og arbejdsmøde om stationsbygningen i Stoholm.

Bag mødet stod "Projektgruppen for Stoholm Station", der hen over weekenden samlede omkring 650 underskrifter og stod ved stationsbygningen mandag morgen, hvor DSB ellers var klar til at rive stationsbygningen ned. Nedbrydningsfirmaet kørte dog igen, og senere mandag meddelte DSB, at man har udskudt nedrivningen til den 13. januar, så der nu er halvanden måned til at finde en finansiering og en fremtidig anvendelse af bygningen. Og talsmanden for projektgruppen, Finn Godrim, er optimistisk efter tirsdagens møde.

- Vi tror på det, og der er god grund til at være optimistisk. Jeg har haft kontakt med DSB, og ikke alene har vi fået mere tid, men man er også klar til at gå ind i projektet med at bevare bygningen ved at stille konsulenthjælp til rådighed og arbejde med os i forhold til det projektforløb, man selv har med at skabe nyt liv i stationsbygninger rundt omkring. Og det er jo fantastisk, at DSB på den måde er en medspiller i det her projekt, siger Finn Godrim.

Finn Godrim er talsmand for "Projektgruppen for Stoholm Station", og han er optimist i forhold til at få stationsbygningen bevaret. Foto: Uffe Salomonsen
Annonce

Lys på bygningen

Han glæder sig også over, at der er positiv opbakning til bestræbelserne fra borgmester Ulrik Wilbek (V) og formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), der har erklæret sig klar til dialog og til at se på, om den 155 år gamle stationsbygning kan blive kategoriseret som bevaringsværdig.

Finn Godrim fortæller, at man på mødet var omkring mange ting, og at der altså blev nedsat et koordinationsudvalg, der mødes torsdag aften. Flere arbejdsgrupper er også på vej.

Desuden glæder han sig over, at man nu har fået lys omkring stationsbygningen - også i konkret forstand, idet lokale butikker og virksomheder har sponseret julelyskæder og juletræer, så der er kommet lys omkring bygningen.

- Det er vigtigt, for det er tanken, at der skal være lys og liv i stationsbygningen, og at det ikke bare bliver en bygning, der står, men et sted, der kommer hele byen til gavn. Så vi skal have de ældre, børnene og foreningerne på banen med idéer og ønsker til, hvad bygningen kan bruges til, siger Finn Godrim, der er glad for, at der kom så mange til mødet, som kom i stand med kort varsel.

Stationsbygningen har stået tom siden 2010, og det er baggrunden for, at DSB har søgt om og fået kommunens ja til at nedrive bygningen, men man besluttede sig altså så for at udsætte det på grund af den store interesse fra Stoholm-borgerne.

Bygningen var oprindeligt en del af den store områdefornyelse i Stoholm, men projektet blev trukket ud af planerne i 2015, fordi det var for dyrt at købe og istandsætte bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Viborg

Demokrati er åben samtale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce