Her er der ingen madspild

Gitte Sørensen og Jørgen Mathiesen hjælpes ad med at pakke overskydende mad fra Grundfos? kantine. Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm

Her er der ingen madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag eftermiddage hjælper grundfosmedarbejde med at pakke overskudsmad fra kantinen, som efterfølgende deles ud til familier i lokalområdet, der ikke har så meget at rutte med.

Mindre madspild og en lidt lettere hverdag. Hver fredag pakker en håndfuld frivillige Grundfos-medarbejdere den mad, som kantinen har i overskud.

Maden bliver hentet af Jørgen Mathiesen, fra initiativet: »Del Maden« og delt ud til mennesker i lokalområdet, der har brug for lidt ekstra til weekenden.

For at maden kan transporteres og opbevares forsvarligt, bruger han en kølebil, som Poul Due Jensens Fond har købt til initiativet, og det er også fonden, der har formidlet kontakten mellem Grundfos og Jørgen Mathiesen.

»Projektet blev søsat den 19. august og formidlet over Intranet, hvor medarbejderne så kan melde sig til via en doodle,« fortæller Anne Bisgaard Christensen, der er ansat af Poul Due Jensens Fond og er tovholder på projektet.

Indtil nu har det ikke været et problem at få medarbejderne til at afsætte en halv time om fredagen, men alligevel arbejder man stadig på at tilpasse pakkeopgaven, så den passer perfekt med, hvornår medarbejderne får fri.

»Vi promoverer det under sloganet: »Har du en halv time næste fredag«, og stille og roligt har det bredt sig på virksomheden,« siger Anne Bisgaard Christensen, og viser sin doodle frem, hvor man kan se, at der er ved at være godt fyldt op i de næste uger.

Smørrebrød

I kantinen er man også denne fredag ved at være klar til at pakke mad. Syv frivillige står klar med blå plastikhandsker på, og da først maden er sat frem, begynder de straks at skovle salater, kødretter og tortillas op i hvide plastikspande med rød skrift på.

Blandt alle salaterne står Helle Sørensen og pakker. Hun sidder normalt på elektronikfabrikken i udviklingsafdelingen, men har flere gange valgt at møde op i kantinen for at pakke mad:

»Jeg går rigtig meget ind for at støtte op og gøre noget for andre, og jeg synes det er fedt at være et sted, hvor man hjælper folk, der ikke har så meget selv,« siger Gitte Sørensen og fortsætter:

»Jeg bruger gerne en halv time på at hjælpe andre«.

Imens suser Jørgen Mathiesen rundt og hjælper til, hvor han kan og adspurgt, om der findes en oversigt over hvilken mad, der pakkes i dag, trækker han på skuldrene og siger:

»Nej, der er ingen menuoversigt her. Det er en »surprise« hver uge. Sidste uge stod den eksempelvis på smørrebrød, og da vi havde pakket cirka 150 stykker smørrebrød kom man fra kantinen og spurgte, om vi ville have 600 mere. Så det tog lidt længere tid at pakke i sidste uge, men så fik de frivillige også lov til at få smørrebrød med hjem«.

Socialt ansvar

Hos Grundfos er man rigtig glad for aftalen, der er helt i tråd med deres ideal og ønske om at man i virksomheden både tager et socialt ansvar samt undgår madspild.

Også medarbejderne er glade for den kurs:

»Jeg synes, det er et super godt initiativ, at man i stedet for at smide alt den mad ud kan hjælpe andre,« siger Birgitte Nielsen.

Hun har også skrevet sig op til at hjælpe igen om 14 dage.

Jeg har jo ingen små børn der hjemme, så det betyder ikke noget for mig, at jeg skal blive en time længere på en fredag. Jeg ved, at der er rigtig mange andre, der også gerne vil hjælpe, som til gengæld finder det svært at finde tiden i deres travle hverdag med små børn,« siger hun.
Hver fredag hjælper frivillige Grundfos-medarbejdere med at pakke maden, efter de selv har fået fri fra arbejde.
Hver fredag hjælper frivillige Grundfos-medarbejdere med at pakke maden, efter de selv har fået fri fra arbejde.
Foto: Morten Dueholm
Det variere naturligvis rigtig meget, hvad det er for en slags mad, der pakkes. Sidste uge var det eksempelvis smørrebrød.
Det variere naturligvis rigtig meget, hvad det er for en slags mad, der pakkes. Sidste uge var det eksempelvis smørrebrød.
Foto: Morten Dueholm

Her er der ingen madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce