Annonce
Erhverv

3,5 millioner kroner til nedrivning på Sønderbro

Det grønne område i midten af billedet er tidligere legeplads for de to børnehaver. Arkvifoto

Bjerringbro: De to tidligere børnehaver på henholdsvis Skibelundvej 9 og Brogade 48 samt forsamlingshuset på Skibelundvej 3 på Sønderbro pynter just ikke i bybilledet. Længe har bygningerne stået tomme. Men på Viborg Byråds møde på onsdag 20. november vil der formentlig blive sat et foreløbelig punktum i sagen.

På dagsordenen er sagen om nedrivning af de gamle bygninger. Byrådet skal frigive penge til nedrivningen, som er et led i helhedsplanen om byfornyelse i Bjerringbro. Erhvervs- og Økonomiudvalget har på mødet forleden indstillet til byrådet, at der gives en anlægsudgiftsbevilling på 3,5 millioner kroner til kontoen ”Pulje til nedrivning af bygninger i Bjerringbro” med rådighedsbeløb på én million kroner i 2019 og 2,5 millioner kroner i 2020.

Pengene finansieres af det afsatte rådighedsbeløb, som er optaget på investeringsoversigten for 2019 til projektet.

Nedrivningen er starten på fornyelsen på Sønderbro, som er en del af helhedsplanen for Bjerringbro. Byfornyelsen på Sønderbro med blandt andet bedre forhold for fodgængere koster 2,3 millioner kroner og er planlagt til 2022.

Det forventes, at de gamle bygninger rives ned i starten af 2020. Ifølge planchef ved Viborg Kommune Karl Johan Legaard vil området efterfølgende blive sat til salg. Planen er, at kontrakten skal indeholde en passus om, at køberen skal have påbegyndt byggeri af boliger inden for to år og indtil da holde området pænt, så man undgår at området kommer til at ligge øde hen, som det er sket med slagterigrunden.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Seriekriminel dømt på ny: Politiet fandt et kvart kilo skunk i fryseren

Annonce