Annonce
Håndbold

3. divisions-duksen fra Aalestrup sejrer på svær udebane

Aalestrup tog lørdag en vigtig sejr på udebane mod Aalborg HK. Arkivfoto: Morten Dueholm
Aalestrup IF hentede lørdag eftermiddag sæsonens 13. sejr, da holdet på udebane mod Aalborg HK vandt med 26-24.
Annonce

3. division, herrer: Aalestrup IF rykker tættere og tættere på en oprykning til 2. division. Topholdet tog lørdag en vigtig sejr på udebane mod stærke Aalborg HK, som for bare få dage siden slog Stoholm/Viborgs 2. divisionshold ud af pokalturneringen.

Men det var ikke helt uden besvær, at Aalestrup kunne tilføje to point til tabellen. Angrebsspillet var ifølge træner Jesper Olesen helt til rotterne i første halvleg. Faktisk havde de gråklædte blot scoret to gange efter 19 minutters spil.

Ved pausen var topholdet nede med 9-10, men i anden halvleg fik det arbejdet sig tilbage i kampen. 17 mål i løbet af de sidste 30 minutter grundlagde en rigtig arbejdssejr. Aalestrup vandt med 26-24.

- Vi spiller ikke for at få skønhedspriser. Vi spiller for to point, og det fik vi i dag. Men det var rigtig, rigtig grimt, sagde Jesper Olesen efter kampen.

Det er ikke første gang i 2020, at Jesper Olesen kalder en sejr for grim, men netop det, at man er i stand til at vinde, selv om spillet ikke flyder, har været en af Aalestrups store styrker i denne sæson.

- Det ender jo med, at det er grundet de grimme sejre, at vi forhåbentligt står med en oprykning til marts. Med sådan en sejr her viser vi, hvor meget holdet er modnet i forhold til sidste år. Vi har fået mere hår på brystkassen, og vi knokler for hinanden, når spillet ikke sidder der.

Begynder du at kunne dufte oprykningen nu?

- Nej, ikke endnu. Der er stadig 10 point at spille om. Men det var da en god skalp at få i dag. Vores nærmeste konkurrent, Hjørring, skal også op til Aalborg og får det ikke nemt. Så den her sejr var vigtig at krydse af, slog Jesper Olesen fast.

Annonce

Ligaherrer venter i pokalen

Der bliver ikke tid til at hvile på laurbærrene for Olesen og kompagni. Mandag aften kommer ligaholdet fra Mors/Thy Håndbold på besøg i pokalturneringens femte runde, og det bliver en stor oplevelse for 3. divisionens tophold.

- Vi har været lidt uheldige i de senere år, hvor vi ikke har trukket ligahold i pokalen. Vi fik så Fredericia sidste år, som på det tidspunkt spillede i 1. division, men jeg kan da sagtens mærke på drengene, at de glæder sig til at møde et ligahold igen.

- Det er virkelig noget, som folk snakker om, og mon ikke at der kommer mange op i hallen, sagde Jesper Olesen, som dog bevarer hovedfokus på 3. division, som fortsætter igen torsdag.

- Vi krydser fingre for, at vi får en god oplevelse på mandag, så vi er helt klar igen på torsdag, hvor der skal spilles om to point mod VIF.

Med lørdagens sejr bringer Aalestrup sin foreløbige pointtotal op på 29 point. Der er seks point ned til Hjørring og Hjallerup, som begge har en kamp i hånden.

Aalborg HK - Aalestrup IF 24-26 (10-9)

Håndbold, 3. division, herrer

Mål: Ikke oplyst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Annonce