Annonce
Viborg

3.g'ere vender tilbage til klasselokalet: Sådan håndterer Viborg Katedralskole genåbningen

Fra på mandag er der atter elever på Viborg Katedralskole. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter onsdagens udmelding fra regeringen står det klart, at afgangsklasserne kommer tilbage til klasserne.

Viborg: I disse dage kan man glæde sig over at være vestjyde i Viborg.

Onsdagens udmelding fra regeringen om, at afgangseleverne kan starte i skole på mandag, vækker ikke uventet glæde hos Helge Markussen, der er rektor på Viborg Katedralskole.

Såvel lærerne som eleverne i 3.g, der som de første får lov til at vende tilbage, glæder sig ligeledes.

Men en ting er glæden over, at der kommer liv på skolen igen, men hvordan skal det så rent praktisk foregå?

Det er meningen, at 50 procent af eleverne kan komme på skolen ad gangen, men der er stadig lidt usikkerhed om, hvordan det skal tolkes. Derfor startes der op over to dage i næste uge.

- Eleverne må komme hver anden uge, men i første omgang får 3.g-elever lov til at møde ind tirsdag den 2. marts, og eleverne fra den internationale linje IB2 får lov at møde ind onsdag den 3. marts, siger Helge Markussen.

Annonce

Krav om testning

Det er samtidig et krav, at alle skal testes to gange om ugen, og eleverne opfordres desuden til hurtigst muligt at få foretaget en test. Det er nemlig også et krav for at starte i næste uge, at man kan fremvise en negativ test.

Der er stadig usikkerhed om, hvordan de ugentlige test af elever og undervisere skal foregå. Der er rigeligt med plads til, at det kan ske på selve skolen, men hvem, der skal foretage testene, er heller ikke på plads. Her er håbet, at der kan komme hjælp udefra til at organisere opgaven. Også i betragtning af, at mange andre uddannelsesinstitutioner står i samme situation på mandag.

Annonce

Kostskoleelever også tilbage

Katedralskolen har også en kostskoleafdeling. Spørgsmålet er så, om de elever kan vende tilbage ved samme lejlighed.

Rektor Helge Markussen er rigtig glad for, at 3.g'erne kan vende tilbage til skolen. Arkivfoto: Morten Dueholm

- Der skal fremvises en negativ test, før eleverne kan vende tilbage til kollegiet, og det er meget sandsynligt, at nogle af kostskoleeleverne skal være i isolation et stykke tid, men de har alle adresse her i Viborg, så når de er her, er de at regne for viborgensere, forklarer Helge Markussen.


Der  skal fremvises en negativ test, før eleverne kan vende tilbage til kollegiet, og det er meget sandsynligt, at nogle af kostskoleeleverne skal være i isolation et stykke tid, men de har alle adresse her i Viborg, så når de er her, er de at regne for viborgensere

Helge Markussen, rektor


Nu når 3.g'erne er på nippet til at komme tilbage, så venter skolen bare i spænding på, hvornår der bliver givet grønt lys for resten af eleverne.

Som smittetallene er i kommunen, kan det måske snart lade sig gøre. Men uanset hvornår det bliver, så forsikrer Helge Markussen , at skolen nok skal få klædt samtlige elever godt på til eksamen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce