Annonce
Bjerringbro

30 FDF'ere på sommerlejr i Dalhytten

Sommerlejren for pilte og tumlinge fra FDF Mammen og FDF Vejrumbro stod i indianerlivets tegn. Privatfoto
Vindum Skov blev til Amazonas jungle
Annonce

Vindum: Med lidt fantasi var det ikke svært for de omkring 30 FDF'er fra FDF i Mammen og FDF Vejrumbro at forestille sig, at de ikke var i udkanten af Vindum Skov men i Amazonas jungle, da de forleden var på sommerlejr i Dalhytten i Vindum Skov.

På sommerlejren skulle deltagerne - tumlinge og pilte mellem syv og ti år - befri Solkongens Ånd, som har været indespærret i 1000 år.

Derfor blev slugterne, bakkerne og skoven omkring Dalhytten tryllet om til Amazonas jungle, hvor lejrens deltagere iklædt hjemmelavede pandebånd med kulørte fjer og godt med ansigtsmaling spillede på trommer, lavede pusterør og byggede broer for at befri Solkongens Ånd.

Til en FDF-sommerlejr hører også flaghejsning med sang. Privatfoto

Som på andre FDF-lejre skulle der også snittes, hugges brænde og laves lejrbål. Lejren varede fra fredag til søndag, og vejrguderne var venligt stemt, så de næsten 30 børn samt fem ledere og to tanter havde en fantastisk lejr i dejligt vejr, fortæller en af lederne Poul Martin Christensen.

Efter hårdt arbejde og mange strabadser blev Solkongens ånd  befriet. Blandt opgaverne var at bygge en tovbro, som de fleste børn havde mod til at gå over. En primitiv vandrutsjebane bygget på et par presenninger var også et stort hit. Især den ældste i lederflokken tog nogle gode ture til stor morskab for de øvrige. Der var selvfølgelig også lejrbål med lejravis, sang og sketch.

I følge Poul Martin Christensen var det nogle trætte, men meget begejstrede børn, der blev hentet af forældrene, da lejren sluttede søndag eftermiddag.

Blandt lederne var der også en rigtig god stemning, og de snakkede om, at de to grupper måske kan mødes til fælles arrangementer senere i sæsonen.

En hjemmelavet rutsjebane var et hit på FDF-sommerlejren. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sport For abonnenter

Viborg FF-anfører glad for ekstra præstationspres - nu er der ingen undskyldninger

Annonce