Annonce
Viborg

3000 skolebørn skal kokkerere klimavenligt

Ruller med lutter danske råvarer. Ikke så tosset - og klimavenligt.
Den klimavenlige madpyramide kommer under luppen, når godt 3000 skolebørn fra Viborg Kommune efter kartoffelferien deltager i årets GoCook- projekt.

Viborgegnen: Næsten alle skoler i Viborg Kommune har tilmeldt sig årets store GoCook-projekt, som dagligvarekæden Coop står bag. I alt skal godt 3000 elever fra disse skoler kigge nærmere på klimavenlig kost. Ungerne skal nu ikke bare kigge, de skal også kokkerere og naturligvis ikke mindst smage, for hvordan mon en forårsrulle uden kød smager?

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave bæredygtig mad end deres forældre. Et af GoCooks største projekter er smagekassen, hvor næsten 6500 skoleklasser over hele landet har bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

I smagekassen kan elever og lærere i år blandt andet finde økologiske limabønner og danske økologiske hvidkål og gulerødder, så eleverne kan tilberede danske forårsruller og eksperimentere med at lave burgerbøffer af bønner.

- Der er mange, der synes, det er svært at spise klimavenligt, men det behøver det slet ikke være. Vi vil gerne hjælpe børnene med at gøre en forskel for klimaet ved at tage de klassiske hverdagsretter og gøre dem 3 til 20 gange bedre for klimaet. Vi har madmodige børn med til at udvikle retterne, så vi håber, at børn i hele landet er ligeså klar til at prøve nye smagsoplevelser, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook.

Det er 12. år i træk, at landets skoler kan bestille smagekasser hos Coop, og de 150.000 danske skoleelever, som skal arbejde med undervisningsmaterialet, skal både på opdagelse i bælgfrugternes farverige verden, lære om kødets klimaaftryk, madspild og så skal de selv svinge pander og paletkniv, når kassens mange råvarer skal tilberedes.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce