Annonce
Alarm 112

31-årig er tiltalt for drabsforsøg på café i Sct. Mathias Centret: Retssagen begynder tirsdag

Efter knivstikkeriet på Café 89 i Sct. Mathias Centret spærrede politiet store dele af Viborg midtby af. Tirsdag skal den 31-årige knivmand for retten. Arkivfoto: Jakob Thorup Thomsen
Efter at have været varetægtsfængslet i knap otte måneder skal en 31-årig mand nu have sin sag for retten. Han er tiltalt for forsøg på manddrab, og anklagemyndigheden går blandt andet efter at få ham udvist af Danmark.

Viborg: En helt almindelig tirsdag eftermiddag i september blev Viborgs midtby sat på den anden ende.

Inde på Café 89 i Sct. Mathias Centret havde en mand stukket en 21-årig i halsen med en 14 centimeter lang køkkenkniv.

Han stak for at slå den unge mand ihjel.

Annonce

Det er i hvert fald, hvad anklagemyndigheden mener.

Gerningsmanden, en 31-årig mand, som er født i et land i Østeuropa, er tiltalt for forsøg på manddrab, og han skal have sin sag for retten tirsdag.

Af sagens anklageskrift, som folkebladet har fået aktindsigt i, fremgår det, at den 31-årige knivmand stak sit offer flere gange i halsen, så flere af hans vitale blodårer blev skåret over, og så han kom i akut livsfare.

Ifølge anklageskriftet var det kun, fordi offeret så hurtigt fik den nødvendige, akutte lægehjælp, at den 31-åriges forehavende - at dræbe ham - mislykkedes.

Allerede dagen efter stikkeriet blev det 21-årige offer meldt uden for livsfare.

Tidslinje: Drabsforsøg i Sct. Mathias Centret

  • 22. september 2020: Omkring klokken 17.35 bliver en 21-årig mand, som er ansat på Café 89 i Sct. Mathias Centret, stukket flere gange i halsen med en kniv. Stikkeriet efterlader den unge mand i overhængende livsfare. Overfaldet sker inde på caféen, og gerningsmanden bliver efter ganske få minutter anholdt på åben gade, og politiet spærrer store dele af midtbyen af i flere timer.
  • 23. september 2020: Gerningsmanden, en dengang 30-årig mand, bliver fremstillet i grundlovsforhør - sigtet for forsøg på manddrab. Han nægter sig skyldig, men grundlovsforhøret ender alligevel med, at han bliver varetægtsfængslet. Det har han været lige siden. Samme dag oplyser politiet, at offeret er uden for livsfare.
  • 8. marts 2021: Anklagemyndigheden oplyser, at der er rejst tiltale for drabsforsøg.
  • 18. maj 2021: Sagen mod den i dag 31-årige mand går i gang ved Retten i Viborg.

Nævningesag

Da knivmanden havde stukket sit offer, forlod han angiveligt Sct. Mathias Centret med kniven i hånden, men efter ganske få minutter lykkedes det politiet at pågribe og anholde ham.

Efter anholdelsen blev kniven fundet, og store dele af Sct. Mathias Gade og Gravene blev spærret af i flere timer.

Under grundlovsforhøret den efterfølgende dag oplyste gerningsmandens forvarer, at hans klient nægtede sig skyldig i sigtelsen om drabsforsøg. På trods af det har han været varetægtsfængslet lige siden.

Drabsforsøgssagen vil blive behandlet som en nævningesag. Det vil sige, at anklagemyndigheden går enten efter en fængselsstraf på mindst fire år eller efter en forvarings- eller anbringelsesdom.

Derudover fremgår det af anklageskriftet, at anklageren vil gå efter at få den 31-årige mand idømt udvisning.

Sagen begynder som nævnt tirsdag, og den fortsætter både onsdag, fredag og ind i den efterfølgende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce