Unge kokke med mod på mad

Den sidste torsdag i hver måned bliver Møldrup skoles køkken indtaget af børn og forældre, der sammen laver mad. Foto: Jesper Krogshave

Unge kokke med mod på mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sidste torsdag i hver måned mødes børn og forældre i Møldrups skolekøkken. Formålet er at lære de unge madentusiaster om madspild, nedbryde kræsenhed og give dem glæden ved at lave mad.

Møldrup: Klokken er 17.00 i hjemkundskabslokalet med de røde skabe på Møldrup skole. Her tilbereder forklædeklædte børn og deres forældre dagens ret, som er rugbrødssandwich med kartoffelsalat. Det foregår den sidste torsdag i måneden, og i dag er 17 børn og forældre mødt op for at hygge sig med at kokkerere. Her indgår de små på lige fod med de voksne i opgaven om at få lavet maden. Iklædt forklæder tager bliver der hakket grøntsager, stegt kylling og anrettet på fade. Og det er en succes, hvis man spørger de to søskende Karla og Laust Hjorth.

- Det er sjovt, fordi vi får lov til at lave maden - og spise den, siger Karla og Laust i kor. 

Karla og Lausts mor, Anne Marie Hjorth er også glad for, at hun kan tage sine børn med til madlavning.

- Vi synes, det er fantastisk at komme her, børnene elsker det og viser interesse for det. De får indblik i, at maden kommer ikke af at knipse med fingrene, men der rent faktisk er forberedelser med at handle ind og sådan noget, fortæller Anne Marie Hjorth, der har været med på madholdet helt fra starten.

Bente Barslund Rasmussen, der er uddannet trivselspilot, står for at hjælpe de unge kokke med madlavningen.
Bente Barslund Rasmussen, der er uddannet trivselspilot, står for at hjælpe de unge kokke med madlavningen.

Madglæde

At mad ikke kommer af sig selv er bare en af de ting børnene lærer. Det handler nemlig også om at introducere de unge kokke til, hvad det vil sige at lave mad. Det fortæller en af de frivillige bag projektet, Bente Barslund Rasmussen:

- Børnene lærer om glæden ved at lave mad. De skal lære om råvarer, hvor de kommer fra og hvordan man undgår madspild. Og så lærer børnene hinanden bedre at kende - og forældrene ligeså, siger Bente Barslund Rasmussen, der er uddannet trivselspilot i Viborg.

- Samtidig er nogle af børnene kræsne, men vi ser, at de gerne vil spise fremmede ting hernede, så vi nedbryder også lidt kræsenhed, fortæller Bente Barslund Rasmussen om det populære tiltag.

Derudover er bordskik også på skemaet, så når indtagelsen af maden foregår, er det med ordentlig opførsel. På den måde er det med til at at danne børnene både under og efter madlavningen. Siden projektet startede for et års tid siden, har der været stor interesse fra Møldrups borgere. Når der har været flest, har der været 27 kokke i børne- og voksenstørrelse. Og så er der trængsel i det ellers store lokale.

Karla og Laust Hjorth er flittige deltagere til madlavningsaftenerne.
Karla og Laust Hjorth er flittige deltagere til madlavningsaftenerne.
Børnene tager stor del i madlavningen. Her anrettes der rugbrødssandwich.
Børnene tager stor del i madlavningen. Her anrettes der rugbrødssandwich.
Haps - der var plads til en smagsprøve under madlavningen.
Haps - der var plads til en smagsprøve under madlavningen.
Silke og Anna hakker og river grøntsager.
Silke og Anna hakker og river grøntsager.
17 deltager i torsdagens madlavning.
17 deltager i torsdagens madlavning.
Der diskuteres over opskriften til dagens ret.
Der diskuteres over opskriften til dagens ret.
Foto Jesper Krogshave
Foto Jesper Krogshave

Unge kokke med mod på mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce