Annonce
112

34-årig i retten iført dyne og hospitalstøj: Jeg har været ude at smadre ruder

I løbet af tirsdagen var politiets efterforskere talstærkt til stede ved den 34-årige mands bopæl i det nordlige Viborg. Foto: Eskil Lyngsøe.
Den 34-årige mand, der natten til tirsdag blev skudt og anholdt på Arildsvej, mødte torsdag op i retten. Han var meget omtåget, og selvom han havde aftalt med sin forsvarer, at han ikke skulle udtale sig, fortalte han alligevel en del af sin historie.
Annonce

Viborg: Han bar en stor og tyk dyne om sig, da han satte sig på stolen midt i retssal A i retsbygningen på Klostermarken.

Han var bleg, nærmest ligbleg, og han rystede svagt under hele grundlovsforhøret.

Den 34-årige mand, som natten til tirsdag blev anholdt og skudt i armen på sin bopæl på Arildsvej i Viborg, blev torsdag middag fremstillet i grundlovsforhør.

I tirsdags havde retten varetægtsfængslet ham in absentia - altså uden at han selv var til stede - men han blev fremstillet torsdag, fordi loven siger, at en sigtet i en straffesag altid skal fysisk for en dommer, højst 24 timer efter at vedkommende er vurderet klar til det. Og det var den 34-årige mand altså torsdag.

Det var tydeligt, at han var en mand, der havde været en del igennem de seneste døgn. Håret var pjusket, og iført dyne, hospitalstøj og sutsko stirrede den spinkle mand med et udtryksløst blik lige frem i luften, mens anklager Katrine Melgaard læste de 15 punkter i sigtelsen højt. Vejrtrækningen var tung, og i halsen havde han et drop.

Annonce

Ude at smadre ruder

- Må jeg sige noget, eller...?

Sådan spurgte den 34-årige, lige efter at anklageren havde oplæst sigtelsens punkter om trusler, hærværk, grov vold og indbrud.

Forsvarer Nina Hygum fortalte ham roligt, at han måtte vente lidt. Da dommeren spurgte til, hvordan den 34-årige forholdt sig til sigtelsen, svarede forsvareren, at han var omtåget og ikke var i stand til at tage stilling.

- Jeg kan godt tage stilling til et par af spørgsmålene alligevel, sagde manden snøvlende lige derefter.

Da dommeren gav anklageren grønt lys til at stille spørgsmål til den 34-årige, sagde han, inden hun nåede at spørge om noget, at hans mor og storebror slet ikke var til stede i huset, da han kom hjem natten til tirsdag.

Da Katrine Melgaard begyndte at spørge til den pågældende nat, stod det hurtigt klart, at manden ikke huskede meget.

- Jeg kan huske, at jeg blev slæbt ind i politibilen, sagde han og nævnte også, at han kunne huske lyset fra betjentenes lygter, mens han stadig var inde i huset.

- Er der andet, du kan huske, spurgte forsvareren, hvorefter den 34-årige holdt en lang pause, hvor der var bomstille i retslokalet.

- Jeg har været ude at smadre ruder, sagde han så.

Annonce

Sandsynlighed for knubs

Den 34-årige gav også udtryk for, at han kunne huske, at han slet ikke havde været i Sct. Mogens Gade eller i Søparken, som det ellers står i sigtelsen. Han var derimod gået forbi kiosken 7-Eleven og Nordre Skole på vejen hjem til Arildsvej, sagde han.

Da anklageren spurgte, om det var rigtigt, at han havde en pistol med sig, kom svaret hurtigt:

- En sort en. Med lyddæmper på, sagde han.

- Hvorfor havde du den med, spurgte Katrine Melgaard så.

- Der foregår meget nede i "Grotten" ... nej, det gider I ikke at høre på. Jeg gider ikke at sige mere, sagde han så, og lød for første og eneste gang under retsmødet vred.

Da der ikke kom noget banebrydende nyt frem ved grundlovsforhøret, og da retten vurderede, at der er begrundet mistanke om, at manden er skyldig i sigtelsen, valgte retten at lade kendelsen om fire ugers varetægtsfængsling stå ved magt.

Det havde den 34-årige mand ingen indvendinger til. Forsvarer Nina Hygum afviste også at ville kære kendelsen.

Lige inden dommeren ville hæve mødet, tog den 34-årige igen ordet:

- Hvis I lukker mig ind i arresten, har jeg stor sandsynlighed for at få flere knubs, sagde han med bange stemme.

Manden blev efterfølgende taget med tilbage til sygehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Politisk selvsving om grøn energi

Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Annonce