Annonce
Rundt om Viborg

35-årig erkender slag imod 16-årig: - Jeg kan godt se, at det er forkasteligt

Mand har meldt sig selv til politiet efter voldsepisode. Genrefoto
En 35-årig mand er ked af, at han mandag slog en teenager, men appellerer også til, at der ikke køres med crossere i høj fart tæt på en legeplads.

Møldrup: Den 35-årige mand fra Møldrup, som mandag aften slog en 16-årig dreng med knytnæve, er ked af, at situationen skulle udvikle sig, som den gjorde.

Han appellerer dog også til, at unge drenge ikke ligger og kører ræs tæt ved en legeplads, hvor børn som mandens treårige søn render rundt og leger.

Sådan siger manden, der selv har henvendt sig til folkebladet for at få uddybet sin version af voldsepisoden.

Ifølge den 35-årige var det en anden mand, som blev overhalet på stien ved Jernbanegade af drengene, der kørte rundt på crossere. Den 35-årige, hans kone og hans barn overværede episoden.

- Vi ser en crosser, som kommer fra legepladsen i sindssyg høj fart. Det sker to-tre gange, og derfor ringer vi til politiet for at anmelde det, fortæller han.

- Vi går uden om legepladsen og hen til en lille sø, og der kommer de kørende imod os, da der kommer en mand derhen. Det var ham, de var ved at køre ned, og det er i øvrigt sket tre dage i træk, så han var godt træt af det, forklarer manden, hvis navn er folkebladet bekendt.

Annonce

Forkasteligt

Han fortæller, at manden tog en diskussion med drengene, som bare grinede af ham. Det fik den 35-årige til at blande sig.

- Vi diskuterer, og jeg spørger, om de synes, det er sjovt, og så puffer jeg til den ene af drengene. Det får den 16-årige til at slå ud efter mig med en styrthjelm. Jeg tager så fat i hans trøje ved halsen og slår ham hurtigt to gange. Han truede også mig. Jeg har ikke anmeldt ham, men han har anmeldt mig, og den straf må jeg så tage, hvis det kommer dertil, siger manden og tilføjer:

- Jeg kan godt se, at det er forkasteligt, og det er en kun 16-årig dreng. Jeg skulle ikke have lagt hånd på ham, men sket er sket, og jeg kan ikke gøre det om. Omvendt har de drenge heller ingen moral ved at ligge og køre cross på en legeplads. Det er utilgiveligt, hvis de havde påkørt et barn eller min kæreste, som er højgravid, siger manden.

- Hvad var der så sket med sådan en 16-årig? spørger han retorisk.

Han mener, at han handlede i nødværge. Han har en gammel hjerneskade, siger han, og han tør ikke tænke på konsekvenserne, hvis han havde fået en hjelm banket i hovedet.

- Derfor handlede jeg, som jeg gjorde. Det var selvfølgelig forkert, og det har jeg også sagt til politiet, erkender manden, som selv kontaktede vagtcentralen for så at sige anmelde sig selv, som han formulerer det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Viborg

Ny outlet-butik kommer til Viborg

Viborg HK For abonnenter

Så er der VM-pause: VHK'ere gør status på første halvsæson

Viborg HK

Podcast: Den store efterårsanalyse - sådan har Viborg HK's spillere klaret sig

Annonce