Annonce
Bjerringbro

3F-formand  overrasket over lukning af produktion på Holmris B8

Bent S. Madsen er overrasket over, at Holmris B8 lukker sin produktion i Bjerringbro. Arkivfoto: Morten Pedersen
Bent S. Madsen forventer at 3F-medlemmer hurtigt kommer i job
Annonce

Bjerringbro: Da de to lokale møbelproducenter Holmris og B8 i foråret 2018 fusionerede til Holmris B8, lovede det godt. Men nu ser det hele anderledes ud, virksomheden lukker produktionen af kontor- og institutionsmøbler i Bjerringbro, og mellem 65 og 70 mennesker mister deres arbejde.

Medarbejderne i produktionen er organiseret hos 3F Bjerringbro, og her er Bent S. Madsen  meget overrasket over udviklingen.

- Det er en stor overraskelse for os. Da de to virksomheder fusionerede, havde vi en forventning om, at det ville blive rigtig godt. Nej jeg havde ikke set den udvikling komme, siger han.

Faktisk blev 12-14 af afdelingens medlemmer fyret fra Holmris B8 i marts, og i øjeblikket har afdelingen omkring 120 ledige, hvor tallet normalt ligger på 70-80 ledige. Bent S. Madsen er dog fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden for dem, som nu mister deres arbejde.

- Der er tale om stabile og dygtige folk med meget erfaring, og jeg forventer, at de hurtigt bliver ansat på en af de mange lokale træindustri-virksomheder. Men det vil formentlig blive på bekostning af andre medarbejdere i disse virksomheder, som så mister deres job. Så på den måde kommer det til at påvirke lokalsamfundet, siger han.

Annonce

Reolskabe er yt

Tillidsmand Anita Overgaard ønsker ikke at udtale sig til avisen, hun henviser til adm. direktør Henrik Holmris. Han fortæller, at ledelsen endnu ikke afsluttet forhandlinger med samarbejdsudvalget, og derfor kan han ikke fortælle præcist, hvor mange mennesker der bliver  fyret.

Det er ikke kun corona-krisen, som påvirker efterspørgslen på møbler fra Holmris B8. På grund  det digitale vinder mere og mere indpas, har virksomhederne ikke længere brug for reolskabe, som også har været en stor del Holmris B8s produktion.

- Ja så den del af produktionen ville vi alligevel skulle stoppe med inden for et par år, siger Henrik Holmris, som er rigtig ked af situationen.

- Det var en svær fusion i 2018, men vi fik det vendt og var godt på vej, men så kom coronakrisen, og da vores produkter er meget konjunkturfølsomme, så mærker vi hurtigt nedgangen i efterspørgslen, siger han, som anslår at salget er faldet med 40 procent siden midten af marts.

Annonce

Grundos flytter ind

I øjeblikket er der 125 mennesker på Holmris B8 i Bjerringbro. Af de omkring 60 medarbejdere, som bliver tilbage i Bjerringbro, vil nogle blive tilbudt et job på virksomhedens fabrik i Silkeborg, administrationen flyttes til virksomhedens afdeling på Odinsvej, og her vil nogle folk fra afdelingen på Martin Bachs Vej få job på lageret.

Inden fusionen af de to virksomheder havde B8 adresse i bygningen på Martin Bachs Vej, og her samlede man en stor del af aktiviteterne. Bygningen ejes af Grundfos, og ifølge Henrik Holmris har Grundfos selv brug for bygningen, som er nabo til en anden Grundfos-bygning.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce