Annonce
Kultur

Bøgeskovskolen fylder rundt: 40 år og på vej mod forandring

Søren Thomsen er skoleleder på Bøgeskovskolen, der fejrer sin 40 års fødselsdag i disse dage. Foto: Morten Pedersen
Bøgeskovskolen fejrer fredag og lørdag sin 40 års fødselsdag.

Bjerringbro: Det er i år 40 år siden, at Bøgeskovskolen åbnede dørene for sine første elever. Dengang blev det markeret ved, at at eleverne ved skoleårets begyndelse marcherede i samlet trop fra Søndre Skole, der lå på Brogade til Bøgekovskolen.

I dag er der altså gået fire årtier, årtier med masser af forandringer - både i skolesystemet men også i det omkringliggende samfund.

Det er skoleleder Søren Thomsen, der får æren af at stå i spidsen for fejringen af den runde dag, og det bliver som sådan nok også sidste gang, at sådan en dag fejres på Bøgeskovskolen.

- Skolen har stået her, mens der har været kommunesammenlægning, der har været et utal af skolenedlæggelser omkring os, nye friskoler er skudt op. Nu står vi i et nyt vadested, hvor elevtallet er faldende, og vi skal beslutte os for, om Bjerringbro skal have to landsbyskoler, eller om vi skal have én stor skole, som er Viborg Kommune værdig, siger Søren Thomsen, der lige nu også er konstitueret leder på Egeskovskolen, efter at Frank Dissing Jensen fratrådte sin stilling som skoleleder i februar.

Derfor er han også en fortravlet mand, men ikke mere end at der er tid til at fejre Bøgeskovskolens fødselsdag.

Også indenfor murene er der sket meget på 40 år.

- I forhold til indlæringsmetoder er der i dag helt andre holdninger til det at gå i skole i forhold til for 40 år siden. Dengang kaldte man det undervisning, i dag hedder det læring. En af de vigtigste opgaver for os på skolen i dag er, at når børnene forlader skolen for sidste gang, så kan de mestre deres eget liv, siger Heidi Jespersen, der er pædagogisk leder i indskolingen og tovholder på jubilæums-arrangementet.

Annonce

Helt stille

Indkøbsvanerne har også ændret sig meget på skolen i de 40 år, der er gået.

- Vi køber langt fra så mange bøger mere, som vi gjorde engang. Det hele er blevet digitalt, men vi indførte til gengæld læsebånd for 10 år siden, og det holder vi stadig fast i. Så hver dag mellem klokken 12.10 og 12.30 er der helt stille på skolen, for der læser alle elever - store som små, siger Søren Thomsen stolt.

I dag er der cirka 430 elever på skolen, og antallet af elever er som sagt faldende. Eleverne er fordelt fra 1. -9. klasse.

- Vores 10. klasses elever blev flyttet til Viborg for nogle år siden, og det mener jeg var en god udvikling. Vi kunne ikke tilbyde dem det, de havde behov for, og det skal man også være stor nok til at erkende, siger Søren Thomsen, der til gengæld mener, at man på Bøgeskovskolen har gode tilbud til de mange andre elever.

- I tidens løb har vi fået både Naturvidenskabernes Hus og Bjerringbro Gymnasium som naboer, og dem bruger vi flittigt som samarbejdspartnere, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Angrebsreserve scorede for Viborg FF i lukket testkamp

Annonce