Annonce
Viborg

40 år som pædagog: Jette Viola bliver aldrig træt af børn

Jette Viola Hansen har gennem 40 år haft med hundredvis af Møldrup-unger at gøre - og hun siger, at hun aldrig bliver træt af børn - som her: Ellen, Smilla, Frederik og William. Foto: Jens Peder Østergaard
1. august 1980 begyndte Jette Viola Hansen i børnehaven i Møldrup. Hun er der stadig - og har ingen planer om at stoppe.

Jubilæum: - Jeg har jo altid arbejdet med børn, og jeg har aldrig været træt af det. Jeg bliver glad af at være sammen med dem. Børn er jo ærlige og umiddelbare - kalder en spade for en spade - det kan jeg godt lide.

For Jette Viola Hansen er det ret ligetil, at hun er blev pædagog og stadig er det.

Lige så logisk er det, at hun i sine 40 år som uddannet fra Viborg-Seminariet (i dag VIA-pædagoguddannelsen i Viborg) altid har været i børnehaven i Møldrup.

Annonce

- Jeg er da af og til blevet spurgt om, hvorfor jeg er blevet her så længe. Men for mig er det ikke det samme. Hver dag er forskellig, og børnene og kollegerne er jo også skiftet ud mange gange, siger Jette Hansen, der begyndte i Møldrup Børnehave - nu Møldrup Børnehus - den 1. august 1980.

Da jubilæet falder i en ferietid, bliver det dog først markeret med en reception i børnehuset den 4. september.

Tryghed er vigtigst

Gennem årene har Jette Hansen i sagens natur haft med adskillige hundrede børn at gøre. I mange tilfælde har hun også passet børn af de tidligere børnehavebørn.


Hver dag er forskellig, og børnene og kollegerne er jo også skiftet ud mange gange

Jette Viola Hansen, 40-års jubilar som pædagog i samme børnehave


Alle børn er jo forskellige. Men hun ser ikke som sådan generelle forskelle på de børn, hun var pædagog for i 1980'erne og dem, der går i børnehave i 2020.

- Jeg synes ikke, at man kan sige, at børnene er blevet hverken nemmere eller sværere at have med at gøre. Der har jo altid været udfordringer i jobbet. Helt overordnet handler det om, at børnene er trygge, for på den måde udvikler de sig bedst, siger Jette Viola Hansen, der dog mener, at jobbet som børnehavepædagog har ændret sig på anden vis:

- Der er jo blevet meget mere papirarbejde. Men det ser jeg mest som noget positivt, for det er kun godt, at vores arbejde bliver dokumenteret og synliggjort.

Jette Viola Hansen har i alle sine 40 år som uddannet pædagog arbejdet i børnehaven i Møldrup - og hun har ingen planer om at stoppe. Foto: Jens Peder Østergaard
Annonce

Kreative interesser

Selv er hun altså på en måde blevet en institution i institutionen Møldrup Børnehus, og det bliver hun formentlig ved med at være nogle år endnu.

I hvert fald har hun som 62-årig ingen planer om at holde.

- Jeg glæder mig stadig hver dag til at skulle på arbejde - så nej, jeg føler mig ikke færdig med det, siger Jette Viola Hansen, der dog også har andet i hovedet end børn.

Derhjemme på landstedet i Hvilsom, hvor hun bor sammen med sin mand og to hunde, bruger hun tid på især sin have og på sine kreative interesser såsom at strikke og sy.

Og så er der jo også den nære familie, som foruden manden også tæller en voksen søn og to små børnebørn.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce