Annonce
Rundt om Viborg

4000 midtjyder kan fremover behandles tæt på eller i eget hjem

Nu behøver man ikke længere blive indlagt - måske langt fra hjemmet - for at få intravenøs behandling. Arkivfoto
En ny aftale mellem Region Midtjylland og de midtjyske kommuner muliggør, at patienter, som behandles instravenøst, nu kan få behandlingen enten hjemme hos sig selv eller i en nærliggende sundhedsklinik.
Annonce

Regionen: Nu er det snart slut med at skulle rejse langt eller lade sig indlægge for midtjyske borgere, som har behov for at blive behandlet med antibiotika eller væske direkte i blodårerne, såkaldt IV-behandling. En ny aftale sikrer nemlig, at de vil kunne blive behandlet tæt på hjemmet, for eksempel i en sygeplejeklinik eller i eget hjem fremfor at være indlagt på et hospital. Det anslås, at omkring 4000 borgere hvert år vil få glæde af ordningen.

Aftalen, som politikerne i Sundhedskoordinations-udvalget i Region Midtjylland har indgået, giver kommunale sygeplejersker mulighed for at stå for IV-behandling udenfor hospitalerne. Regionsrådet og de fleste midtjyske kommuner har tilsluttet sig aftalen. Dermed kan borgere fra 1. juni modtage IV-behandling hjemme eller tæt på hjemmet i eksempelvis en plejebolig eller sundhedsklinik.

- Jeg er rigtig glad for, at vi sammen med kommunerne kan tilbyde patienter disse behandlinger tæt på eller i hjemmet. Og at vi med aftalen sikrer, at vi tilbyder behandling på samme måde og i samme høje kvalitet i alle egne af regionen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

- IV-behandling i nærområdet er godt, fordi tilbuddet understøtter borgernes mulighed for at fastholde et normalt funktionsniveau og en normal hverdag med familie, uddannelse og arbejde, siger Ib Lauritsen (V), næstformand i Sundhedskoordinationsudvalget, og formanden for udvalget Henrik Fjeldgaard supplerer:

- Tilbuddet om IV-behandling i eget hjem udspringer af målene i vores fælles sundhedsaftale. Sammen med kommunerne vil vi sikre et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen på borgerens præmisser.

Randers er en af de kommuner, som har tilsluttet sig aftalen, og her siger borgmester Torben Hansen (S), der også er formand for Kommune-Kontakt-Rådet, KKR Midtdjylland:

- Mange borgere foretrækker at komme hjem fremfor at være indlagt på et hospital, når de kan fortsætte behandlingen udenfor hospitalet. Det ønske er jeg glad for, at vi med aftalen kan opfylde for endnu flere.

Annonce
Annonce
Viborg

Badning frarådes i Viborg-søerne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Det er stadig Arne og Anettes tur

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce