Næsten halveret: Antallet af indbrud i Viborg falder og falder

Politiet får færre og færre meldinger om indbrud i de danske hjem. I Midt- og Vestjyllands Politikreds er man en af højdespringerne, hvis man kigger på Danmarks Statistiks nye tal for antallet af indbrud i Danmark. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Næsten halveret: Antallet af indbrud i Viborg falder og falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De første tre måneder af 2019 viste, at antallet af indbrud landet over var faldende. Nu viser endnu en opgørelse fra Danmarks Statistik, at det har fortsat i andet kvartal, og i Viborg har man næsten set en halvering i antallet af indbrud sammenlignet med 2018

Viborg: Danmarks Statistik har netop udgivet antallet af indbrud fra årets andet kvartal, og den positive tendens, der viste sig fra årets tre første måneder, fortsætter. I forhold til 2018 er tallet næsten halveret i Viborg Kommune. Det skal dog siges, at Viborg i 2018 havde et af de højeste antal af indbrud i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

I første kvartal af 2018 var der 120 indbrud i Viborg Kommune. Andet kvartal samme år var på 102.

I 2019 er de tal på henholdsvis 64 og 67.

- Det er rigtig glædeligt, at antallet af indbrud er faldende, og vi oplever en stigende interesse for at indbrudssikre sit hjem og tilmelde sig Nabohjælp. Tiltag som vi ved virker, når det gælder om at holde tyven på afstand, men vi er bestemt ikke i mål endnu. For der sker omkring tre gange så mange indbrud i private hjem i Danmark som i Sverige, Norge og Tyskland, og tanken om indbrud i eget hjem gør hver fjerde dansker utryg. Heldigvis er der meget, som man selv kan gøre for at forebygge indbrud, fortæller Britt Wendelboe, der er programchef i TrygFonden.

Hvis man kigger på hele landet, så er antallet af indbrud faldet fra 13.058 til 11.489 i første halvår. Det er et fald på 12,1 procent.

Derfor kan Viborg Kommune sagtens bryste sig af at være bedre end landsgennemsnittet, for her er antallet af indbrud faldet med 40,9 procent.

Fakta
Vær en god nabohjælperHils på dem, du møder på din vej. Og brug Nabohjælps app til at fortælle nabolaget, hvis noget vækker mistanke, eller nogen har haft indbrud. Godt naboskab og fælles opmærksomhed øger tyvens risiko for at blive opdaget. Og det gør nabolaget mere trygt for dig. Hent appen eller læs mere på nabohjælp.dk.

Tænd lys ude og trim hækken

Sørg for god belysning udenfor dit hjem. Lys med sensor øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne og forstyrret i sit arbejde. Undgå store træer, høje hække og mørke gemmesteder omkring huset. På den måde bliver det sværere for tyven at komme uset ind.

Gør det svært at bryde ind

Lås værktøj og haveredskaber inde i dit skur eller garage, så det ikke kan bruges til indbrud. Sørg for gode, solide låse, døre og sikrede vinduer. To låse på hoveddøren gør det mere end dobbelt så besværligt for tyven.

Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt

Brug altid MobilePay eller kig efter NemID hos sælger, når du køber brugt. Når en betalingsform kan spores via cpr-registret, mindsker du risikoen for at få tyvekoster med hjem.

Ring 114 ved mistanke om indbrud

Ring 114 hvis du har haft indbrud eller er vidne til mistænkelig adfærd. Politiet kan opklare flere indbrud, hvis du hjælper dem. Dine oplysninger er måske afgørende, og selv mindre detaljer kan gøre en forskel. Og deler du også din viden med nabolaget, kan endnu flere hjælpe.

Resten af kredsen

De største kommuner i kredsen har ligesom resten af Danmark fået nedgang i antallet af indbrud.

I Silkeborg Kommune var antallet af indbrud i det første halvår 2018 på 231 og i 2019 lyder det tal på 154. I Herning er tallene 194 og 105, og i Ikast-Brande er tallene 128 og 69.

I Midt- og Vestjylland er det er faktisk kun Lemvig Kommune, som ikke har haft et fald i antallet af indbrud. De har dog et meget beskedent antal af indbrud, og tallet er bragt ned, hvis man kigger over en fem-årig periode.

- Det, en tyv er allermest bange for, er at blive set, og vi anbefaler, at man nu, hvor hækkene er ved at være afblomstrede, finder hækkesaksen frem og klipper hækken ned. For så giver man naboerne mulighed for at kigge ind og forstyrre en tyv, der er på vej på arbejde. Hvis man ovenikøbet sætter lys med sensorer op, så vil tyven have meget sværere ved at få arbejdsro - også i aften- og nattetimerne, siger Britt Wendelboe.

Travlhed for tyvene

Rigtig mange indbrud sker i ferierne, og derfor kan det være en rigtig god idé at sikre sit hus og tilmelde sig Nabohjælp, inden man drager afsted. Der er 285.000 nabohjælpere i Danmark, og tallet stiger hele tiden.

- Der sker typisk mange indbrud i juli, men gode naboer er en af de bedste måder at beskytte sig mod tyven på. Naboer, der hilser på ukendte ansigter og spørger ind til deres ærinde på vejen, stresser en indbrudstyv, og vi ved, at aktiv nabohjælp kan forhindre op til hvert femte indbrud. Derfor er vi ekstra glade her i sommerferien for de mange nabohjælpere over hele landet, siger Emilie Birk Jørgensen, der er analytiker i Det Kriminalpræventive Råd.

Næsten halveret: Antallet af indbrud i Viborg falder og falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce