Dødsstraf er umenneskeligt


Dødsstraf er umenneskeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klumme: Det er ikke lang tid siden, at den danske befolkning igen fik sat sin tålmodighed på prøve, og måske var det endda for nogle selve tilliden til det danske retssystem, der var under pres, da den såkaldte "ubådssag" optog manges opmærksomhed.

Det er i netop dette tilfælde, at nogle danskere måske har tænkt over, hvad en passende strafudmåling kunne være. Og om de synes, at der i dette tilfælde måske skulle genindføres dødsstraf.

I Danmark har vi ikke praktiseret dødsstraf siden 1892, hvor den sidste dansker blev henrettet.

Men hvorfor har vi overhovedet praktiseret henrettelse i første omgang? Blandt nogle folk er der tvivl om, hvorvidt de går ind for dødsstraf eller ej, og som dansker er det ikke noget, man behøver tage stilling til.

Jeg tror dog, at det alligevel er noget, som mange har en holdning til, uden at det nødvendigvis er noget, man har tænkt over.

I visse tilfælde vil mange nok mene, at dødsstraf er det eneste rigtige at gøre, fordi personens handling har været så umenneskelig, ondsindet og er blevet udført med fuldt overlæg. Så kan kun døden være den retfærdige straf.

Jeg mener ikke, at dødsstraf er den rette løsning. Dermed ikke sagt, at jeg synes, personen skal have et frikort og lukkes ud i offentligheden igen, tværtimod. Jeg synes, at personen skal lukkes inde, og nøglen skal gemmes langt væk, indtil man er hundrede procent sikker på, at personen ikke længere er farlig for sine omgivelser.

Det er en hårfin balance, for i baghovedet har man også de pårørende til det eller de mennesker, som er blevet offer for en gal persons handling, og som fortjener enhver form for retfærdighed. Og hvis vi lader gerningsmanden komme ud i offentligheden igen, og han eller hun ikke bliver holdt under observation, og personen vælger at begå ny kriminalitet, så skal personen også straffes hårdere. Det giver sig selv.

Jeg har aldrig forstået ordsproget: "Et øje for et øje", og det er nok, fordi jeg synes, at det aldrig lukker en diskussion. Det har den modsatte virkning. En lille uoverensstemmelse kan få lov til at fortsætte i det uendelige, hvis det er det princip, man følger.

Derfor har jeg heller ikke forstået moralen i dødsstraf. Staten forsøger simpelthen at fortælle befolkningen, at man ikke må slå ihjel ved at gøre præcis det samme. Hvad er det for et signal at sende?

Jeg er glad for, at den danske straffelov ikke involverer dødsstraf, og jeg kan kun håbe, at andre lande i verden indser, at den bedste måde at sprede et budskab på, ikke er at slå ihjel.

"Hvis vi behandler selv de mest utilgivelige mennesker ordentligt, så burde I også have nok respekt til at behandle jeres medborgere ordentligt".

Dødsstraf er umenneskeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce