Annonce
Viborg

Opdateret: 45-årig idømt fængsel - voldtog sin daværende kæreste, selvom hun sagde stop 46 gange

En 45-årig mand fra Viborg blev onsdag idømt to et halvt års fængsel for voldtægt. Arkivfoto: Morten Dueholm
En mand fra Viborg blev onsdag kort før middag kendt skyldig i at have voldtaget sin kæreste. Han fik en dom på to et halvt års fængsel.

Viborg: En 45-årig mand fra Viborg blev onsdag kort før middag idømt ubetinget fængsel i to år og seks måneder for voldtægt af sin tidligere kæreste. Voldtægten fandt sted 26. maj i år i den 45-åriges hjem.

På et retsmøde onsdag i sidste uge blev der blandt andet vist en tre kvarter lang video, som offeret, en 42-årig kvinde, havde optaget under forbrydelsen. På videoen kunne det høres, at kvinden hele 46 gange sagde fra over for voldtægtsmanden.

Det nu tidligere par havde været sammen i omkring halvandet år, da voldtægten fandt sted i maj. De var endda blevet islamisk gift, men de boede ikke på noget tidspunkt sammen.

Ufrivilligt

Under det lange retsmøde sidste onsdag forklarede kvinden, at hun op til voldtægten, hvor hun blev bundet med stropper på håndled og ben, længe havde været bange for sin kæreste, og at hun efter forbrydelsen havde mærker på både bryst, balde, ben og arme - mærker som ifølge anklager Katrine Meldgaard var uforenelige med frivillig sex.

Anklageren var gået efter en straf på netop to et halvt års fængsel, så hun var naturligvis tilfreds med dommen.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds i forhold til strafudmålingen, som er i overensstemmelse med den påstand, som jeg nedlagde, siger hun.

Retten lagde ifølge domsudskriften til grund for dommen, at kvindens forklaring blev vurderet troværdig og sammenhængende sammen med videoen og de lægelige oplysninger.

Retten vurderer, at samlejet i begyndelsen var frivilligt, men at det går over til at være ufrivilligt, da kvinden på videoen flere gange siger fra, samtidig med at den 45-årige fastholder hende, når hun forsøger at skubbe ham væk.

På vippen

Gennem hele sagen har den 45-årige mand nægtet sig skyldig, og det var en overrasket forsvarsadvokat, Jan Mortensen, som på vegne af sin klient ankede dommen onsdag eftermiddag.

- Det er en meget usædvanlig sag. Jeg har arbejdet med straffesager siden 1981, og når vi snakker alvorlige sager, så er det nok den sag, som i mine øjne har stået mest på vippen, siger han og henviser til, at al rimelig tvivl bør komme hans klient til gode.

- Den forurettede kvinde har optaget hele forløbet på sin telefon. Det er den film, der sammen med hendes forklaring gør, at han bliver dømt. Vi er uenige i, at filmen viste en voldtægt. Vi mener, at det hele var frivilligt, siger Jan Mortensen.

Den nu dømte mand mener, at kvindens afvisning af ham under videoen var en form for skuespil, fortæller forsvareren. Blandt andet derfor har han også på sin klients vegne anmeldt kvinden for falsk vidneforklaring.

Den 45-årige er ikke tidligere straffet, og han havde heller ikke været varetægtsfængslet under sagen.

Ud over fængselsstraffen skal han betale 50.000 kroner i godtgørelse til kvinden. Han er varetægtsfængslet under anken.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF delte med Vendsyssel - men overtager førstepladsen

Mest læste

Annonce