Annonce
Viborg

4500 unge søger fremtids-vished i Viborg

Stor uddannelsesmesse i Tinghallen for 8., 9. og 10. klasserne i Viborg Kommune. Arkivfoto: Lars Rasborg
Erhvervs- og uddannelsesmessen i Viborg har på kort tid udviklet sig til en af landets største. 4500 forventes at gæste messen den 18. september.
Annonce

Viborg: Med tilsagn fra 15 uddannelsesinstitutioner og 27 virksomheder tegner 2019-udgaven af erhvervs- og uddannelsesmessen i Viborg til atter at ramme loftet for antallet af gæster.

4500 unge og deres forældre med rødder i Viborg Kommune er budt ind til messen, der afvikles i stadionhallerne onsdag den 18. september mellem klokken 9.30 og 17.00.

Det er fjerde gang, Viborg Kommune samler alle ungdomsuddannelserne under samme tag. I lighed med de foregående år er der repræsentanter fra uddannelser, som findes i Viborg Kommune.

Nye på messen er Medieskolen, de internationale linjer på Viborg Private Realskole, Skals Efterskole og Viborg Katedralskole samt den nyetablerede FGU-uddannelse (Forberedende Grunduddannelse).

- Både uddannelsesinstitutionerne og Viborg Kommune har en stærk fælles interesse i at sikre den bedst mulige overgang fra grundskolen til ungdomsuddannelserne. Formålet er at give de unge et indblik i de karriereveje, som står åbne for dem, siger Anders Bertel (S), formand for kommunens beskæftigelsesudvalg.

Annonce

Erhverv og job

Som navnet på messen antyder, er der også muligheder for at møde virksomheder og arbejdspladser i byen, og kommunens jobcenter er en del af hele molevitten i stadionhallerne. Ledige og sygemeldte er nemlig også indbudt.

- Jobcentret samarbejder i det daglige tæt med de lokale virksomheder om at finde medarbejdere med de rette kvalifikationer. Derfor er det oplagt at give voksne uden for arbejdsmarkedet mulighed for at deltage på en messe, der har en så bred vifte af muligheder - både når det gælder job og uddannelse, siger Anders Bertel.

Nævnenes Hus i Toldboden deltager også for første gang.

- Vi er afhængige af hele tiden at kunne tiltrække dygtige medarbejdere til Nævnenes Hus. Det gælder i særdeleshed jurister, men vi har også brug for eksempelvis kontorelever. Når muligheden byder sig for at tale direkte med de unge og vise, hvad vi er for en størrelse, så stiller vi hellere end gerne op. Vi glæder os meget til at deltage i erhvervsmessen, siger direktør Christian Lützen om baggrunden for deltagelsen.

Fotorama lægger også lokaler til i forbindelse med messen. De fem biografsale bliver brugt til oplæg fra virksomhederne i løbet af messen.

Alle elever har på forhånd tilmeldt sig mindst to oplæg, hvor der bliver mulighed for at komme i dialog med 11 forskellige virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Annonce
Annonce
Viborg

Felix kom hjem efter 30 måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce