Annonce
Alarm 112

46-årig tiltalt for brutalt knivoverfald på Viborg-bosted: Anklager vil have ham idømt anbringelsesdom

Den 46-årige mand er tiltalt for at stikke en person flere gange i halsen og i skulderen. Volden fandt sted her på Botilbuddet Guldblommevej 16. Arkivfoto: Morten Pedersen
Et blodigt knivstikkeri på et kommunalt botilbud har gjort, at en 46-årig mand i løbet af de kommende dage skal sidde på byrettens anklagebænk. Han er tiltalt for at stikke en mand på kæben og i skulderen.
Annonce

Viborg: Det var et voldsomt syn, der for lige knap et år siden viste sig for beboere og personale i det psykiatriske botilbud Guldblommevej 14-16 i Viborg.

En beboer, en 46-årig mand, havde med en 30 centimeter lang køkkenkniv stukket en anden beboer flere gange i halsen og i skulderen.

Knivstikkeriet skete i en gang på døgntilbuddet om eftermiddagen den 22. januar, og ifølge lederen af bostedet, som dengang udtalte sig til folkebladet, var det voldsomme scener, hendes medarbejdere blev mødt af.

- Det var virkelig grimt. Heldigvis er det ikke hverdagskost, ikke engang for os der har været i psykiatrien i mange år, sagde lederen af Guldblommevej 16, Karen Korsgaard Andersen, til folkebladet dagen efter episoden, som angiveligt blev udløst af en tvist om cigaretter.

Umiddelbart efter stikkeriet dengang stak gerningsmanden af, men han blev efter ganske få minutter fundet igen af en politipatrulje i nærheden.

Offeret, en 61-årig mand, blev straks kørt på skadestuen, og allerede samme dag var meldingen fra politiet, at han var uden for livsfare.

Annonce

Vil have anbringelse

Da den 46-årige dagen efter stikkeriet blev fremstillet i grundlovsforhør, var det med en sigtelse for drabsforsøg.

I dag, onsdag, skal den 46-årige formodede gerningsmand for retten. Nu er han ikke tiltalt for drabsforsøg, men "blot" for grov vold - det der i straffeloven hedder legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Det fremgår af sagens anklageskrift, som folkebladet har fået aktindsigt i.

Her står der også, at offeret ved overfaldet pådrog sig et cirka fire centimeter langt snitsår på kæben og et cirka seks centimeter dybt stiksår i skulderen.

Anklagemyndigheden vil gå efter at få den 46-årige idømt en anbringelsesdom, således at han som straf skal indlægges tidsubestemt på en psykiatrisk afdeling. Derudover tager anklagemyndigheden forbehold for at gå efter at få ham udvist af Danmark.

Ud over det brutale knivoverfald på den anden beboer på botilbuddet på Guldblommevej er den 46-årige tiltalt for to andre forhold. Ved det første slog han ud efter en sygeplejerske på stedet uden at ramme, og ved det andet kastede han en cigaret og en skraldespand mod en socialpædagog - også uden at ramme.

Retten har i første omgang sat fire retsdage af til sagen, som vil blive behandlet som en nævningesag - altså med tre juridiske dommere og seks nævninge.

Det forventes først, at der kan falde dom i sagen i slutningen af den kommende uge.


Det var virkelig grimt. Heldigvis er det ikke hverdagskost, ikke engang for os der har været i psykiatrien i mange år

Karen Korsgaard Andersen, leder af Guldblommevej 16, til folkebladet den 23. januar 2020
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Sport For abonnenter

Ligaens to målfarligste spillere tørner sammen - Viborg HK bør vinde igen

Annonce