Annonce
Viborg

480 boliger skal have varme fra Viborg Fjernvarme

Ejendommene på Klostervænget skal fremover tilsluttes direkte på Viborg Fjernvarmes net, og hver ejendom skal individuelt afregne for varmen.
Det bliver bedre for alle, når det bliver Viborg Fjernvarme, som skal levere varmen til Klostervænget.
Annonce

Viborg: Det er et skridt mod fremtidens fælles organisering af fjernvarmen i Viborg, når Boligselskabet Sct. Jørgens  480 boliger på Klostervænget fremover bliver tilsluttet Viborg Fjernvarmes ledningsnet i stedet for at få varmen direkte fra Viborg Kommunes Energi Viborg Kraftvarme.

Rent teknisk betyder det et mindre varmetab i ledningerne.

- Fremover vil vi kunne køre med lavere temperaturer i ledningsnettet og dermed fremme effektiviteten i de kommende varmepumper, der kommer til at levere grundlastvarmen i fremtiden. Det vil øge effektiviteten og betyde lavere varmepriser for alle forbrugere i Viborg, siger Kristian Brøns Nielsen, formand for Viborg Fjernvarme.

Sct. Jørgens formand, Johannes Stensgaard, er også glad for omlægningen, ikke kun for miljøet, men også fordi det er et væsentligt skridt mod at samle fjernvarmeforsyningen i Viborg i et nyt såkaldt A.m.b.a. selskab.

Varmen til Klostervænget skal ikke længere fordeles via den lokale blokcentral, men ledes direkte ud til borgerne, så blokkene enkeltvis modtager varmen fra ledningsnettet. Der skal indrettes et varmerum i blokkene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce