Annonce
Viborg

Efter kritik af vaccinationscenter: Man kan ikke - endnu - fylde en lægebil med vacciner

Samtlige 5,8 millioner danskere vil næppe blive vaccineret mod covid-19 under de samme forhold. Foto: Annelene Petersen
I et læserbrev i gårsdagens udgave af folkebladet rettede Inge Gärtner Thrane utvetydig kritik af vaccinationscentret på Vinkelvej. Hun efterlyste alternativer til et center, og sådanne er ikke glemt.
Annonce

Viborg: Under overskriften "Kaos og besvær for ældre ved vaccination på Vinkelvej" rettede Inge Gärtner Thrane onsdag i et læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad kritik af forholdene på vaccinationscentret på Vinkelvej.

Her skal alle borgere - indtil videre i hvert fald - møde op for at blive vaccineret for covid-19.

"Er det virkelig nødvendigt, at alle skal transporteres til Vinkelvej, eller kunne man forestille sig, at det var nemmere og billigere at sende mobile vaccinationshold ud i områderne, hvor der bor mange ældre?", spørger hun i læserbrevet.

Det korte svar er:

Ja.

Forklaringen er ikke så ligetil.

- Først og fremmest har vi med en meget følsom vaccine at gøre, og den skal behandles meget specielt, siger Maila Tandrup, omsorgschef i Viborg Kommune.

Det betyder blandt andet, at man ikke bare kan fylde bagagerummet i en lægebil med vacciner og så sende den på rundtur i kommunen.

- Når det så er sagt, så får vi jo nye og andre vacciner, og det kan betyde, at vi bliver i stand til at vaccinere på andre måder. Måske mere decentralt hos egen læge eller måske i borgernes eget hjem. Tingene udvikler sig hele tiden, siger omsorgschefen.

I Region Midtjylland er der oprettet syv centre, hvilket i den store region næppe kan siges at være decentralt. Region Nordjylland har allerede valgt en lidt anden strategi. Her oprettes flere og mindre vaccinationscentre.

De næste, der vaccineres, er borgere over 65 år og som samtidig modtager hjælp til pleje og omsorg. Alle disse borgere skal møde frem, og som tingene er lige nu, kan centret i Viborg ikke modtage patienter, der er så ringe, at de er nødt til at ligge i en seng.

- Nej, det lader sig ikke gøre. Er man ikke i stand til at møde op, bliver man ikke vaccineret i denne omgang, men naturligvis bliver man det senere. Jeg kan bare ikke nu sige, hvordan det kommer til at foregå, siger Maila Tandrup.

Hun forudser, at mange procedurer og måder at tackle tingene på vil ændre sig løbende, efterhånden som der kommer flere vacciner og flere forskellige af slagsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce