Annonce
Annoncørbetalt indhold

5 gode grunde til at udskifte dine vinduer nu

Når man vælger at købe en bolig, så må man samtidig acceptere en række udgifter, som er forbundet med ejerskabet. Der er både store og små udgifter forbundet med ejerskabet, og der er især to udgifter, som mange boligejere frygter – udskiftning af tag og udskiftning af vinduer.

Hvis din bolig trænger til nye vinduer, er det en god idé at overveje udskifte dem netop nu. Der er mange fordele ved at foretage udskiftningen nu, og du kan læse mere om de 5 primære fordele herunder. Du kan også lade dig inspirere af mulighederne ved nye vinduer ved at kigge på Youtube.

1. Bedre varmeregnskab

Du vil hurtigt opdage, at din varmeregning bliver høj, hvis du bor i en bolig med utætte vinduer. Gamle vinduer vil ofte fungere som kuldebroer, hvilket du blandt andet kan mærke ved at det trækker ind ad vinduerne.

Når du udskifter dine gamle vinduer, så du vil du hurtigt opdage, at det bliver nemmere at opvarme din bolig, fordi der undslipper mindre varme igennem boligens vinduer. Det betyder besparelser på varmeregningen, og derfor vil de nye vinduer også kunne tjene sig selv ind hen over en årrække.

En gammel tommelfingerregel siger, at jo ældre dine nuværende vinduer er, des bedre kan det betale sig at udskifte dem.

Derudover skal du også være opmærksom på, at nye vinduer kan være en særdeles god investering, hvis du for eksempel bruger oliefyr eller elvarme. De skyldes, at disse opvarmningsmetoder generelt er dyrere end fjernvarme, og derfor vil besparelsen være større.

2. Mere komfort i din bolig

Træk kan nemt betyde, at et hus ikke føles komfortabelt. I værste fald kan der være rum eller steder i huset, som slet ikke bliver benyttet, fordi der er gener fra træk.

Ofte vil man opleve, at nye vinduer kan fjerne stort set alle træk-gener i et hjem. Det giver bedre livskvalitet i hjemmet, for pludselig kan man for eksempel benytte sig af en lænestol, som står ved én af boligens vinduer. Dermed får man bedre mulighed for at nyde det naturlige lys i huset.

I længden kan træk gøre en syg, og man kan også opleve, at visse sygdomme bliver forværret af træk. Det er ærgerligt at få det skidt i sig eget hjem, når det er fuldstændig unødvendigt og kunne undgås med nye vinduer.

3. Husets værdi stiger

Det kan virke som en stor investering at købe nye døre og vinduer, men rent økonomisk er det ikke kun på varmeregningen, at du kan mærke den positive effekt ved nye vinduer. Nye vinduer vil nemlig også betyde, at værdien af dit hus stiger.

Blandt boligkøbere er det især et nyt tag og nye vinduer, som er efterspurgte, når der skal købes bolig, og derfor stiger værdien af din bolig, når du udskifter dine gamle vinduer. I mange tilfælde kan du endda opleve, at værdiforøgelsen er større end investeringen, hvilket kan gøre det til en god forretning af udskifte vinduerne.

Muligheden for værdiforøgelse vil betyde, at du eventuelt kan optage et realkreditlån med pant i friværdien i din bolig. Herefter kan du bruge lånet til at udskifte dine vinduer, og samtidig stå med en større friværdi i din bolig efter udskiftningen, fordi værdiforøgelsen er større end dit lån.

4. Mindre vedligehold

Træ plejede at være det mest udbredte materiale til vinduer, men indenfor de seneste år er trævinduer blevet overhalet indenom af mere populære materialer.

Det er især vinduer i træ og aluminium, som er efterspurgte af danskerne. Disse vinduer er også fremstillet i træ, men derudover har de en tynd liste af aluminium på den udvendige side, som beskytter vinduet mod vind og vejr. Det betyder, at der er markant mindre vedligehold forbundet med vinduet, fordi der ikke er udvendigt træværk, som skal males.

Et andet alternativ til trævinduer er også vinduer i plast, som er fuldstændig vedligeholdelsesfri. Faktisk skal de bare tørres af med en fugtig klud i ny og næ, og så er er de så gode som nye.

Hvis du gerne vil vide mere om de forskellige materialemuligheder til vinduer, kan du læse mere på SparVinduer.dk, hvor du også kan finde inspiration til dine nye vinduer.

5. Mulighed for håndværkerfradrag

Den femte og sidste grund til at du skal udskifte dine gamle vinduer, er at du fortsat har mulighed for at benytte dig af håndværkerfradraget til udskiftning af vinduer og døre, hvis arbejdet bliver udført i 2019.

Det er stadig ikke afgjort, hvordan håndværkerfradraget kommer til at se ud til næste år, så du kan være på den sikre side, hvis du sørger for at få udskiftet dine vinduer i løbet af dette år. Du kan i alt få fradrag for arbejdsløn op til 12.200 kroner, mens dette beløb kan fordobles, hvis du er gift.

Annonce