Annonce
Viborg

54 nye boliger i Overlundgården

Overlundgården ombygges til almene lejeboliger af Boligselskabet Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm
Ny lokalplan sikrer, at boligselskab kan ombygge det tidligere plejecenter til almene boliger. Planen gør det også muligt at opføre et antal nye boliger.

Overlund: Ejeren af det tidligere Overlundgården, Boligselskabet Viborg, vil ombygge det tidligere plejecenter, så der sammen med et antal nyopførte boliger på grunden bliver 54 nye almene boliger i bydelen.

Onsdag vedtog byrådet en ny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen, som gør det muligt at nedrive den tidligere servicebygning til plejecentret og nyindrette det resterende byggeri i op til tre etager til nye lejeboliger.

På grunden bliver der også plads til et antal nyopførte boliger, så der alt i alt bliver 54 nye lejeboliger på grunden ved Tværvej og Skolevej.

Grunden er på godt 9000 kvadratmeter og omfatter ejendommen Tværvej 12 samt et parkeringsareal ved det nedlagte plejecenter.

Grunden afgrænses mod vest af Skolevej og mod nord af villakvarteret. Mod øst støder grunden op til Overlund Hallens sportsbaner og boliger, der ligger langs Tværvej.

Der bliver adgang til området mod nord ad Randersvej og mod syd via Tværvej og Skolevej og ud til Gl. Randersvej. I lokalplanen fastlægges det også, at mindst 15 procent - svarende til knap 1400 kvadratmeter - af grunden skal udlægges til fælles grønne opholdsområder.

Efter planen går ombygningen og nybyggeriet i gang til september, og boligselskabet forventer, at de første ejere kan rykke ind på et tidspunkt i 2021.

Sådan tænkes grunden indrettet med 54 lejeboliger.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce