Annonce
Viborg

600 millioner kroner til psykiatrien efter ny finanslov: Men hvad betyder det for Viborg?

Efter færdiggørelsen af den nye finanslov står det klart, at psykiatrien står til at modtage 600 millioner kroner årligt. Arkivfoto: Morten Dueholm
I aftes kunne regeringen løfte sløret for en ny finanslov for 2020. Her bliver blandt andet psykiatrien lovet flere penge, og det glæder Åse Kubel Høeg (V), formand for social- og sundhedsudvalget, men hvad det egentlig vil betyde for Viborg Kommune kan endnu ikke siges med sikkerhed.
Annonce

Viborg: Mandag aften indgik regeringen en aftale om finansloven for 2020 i samarbejde med Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet.

Ud over dyrere cigaretter, minimumsnormeringer og klima kom også et andet omdiskuteret emne op at vende - nemlig psykiatrien.

I går blev det så afsløret, at psykiatriområdet vil modtage 600 millioner kroner om året til blandt andet nye sengepladser samt en række nye initiativer. Men hvorvidt viborgenserne kommer til at mærke til pengene er ifølge Åse Kubel Høeg (V), formand for social- og sundhedsudvalget, endnu uvist.

- Psykiatrien er et forsømt område, og det er enormt glædeligt, at der nu sættes fokus på det. Det er dog sådan, at vi har et serviceloft, som forhindrer os i at bruge flere penge i psykiatrien, end vi gør lige nu. Så det håber jeg bestemt, bliver løftet fra regeringens side, siger hun.

Udover psykiatriområdet kan også folkeskolen, ældreområdet og børnehaverne se frem til flere penge i fremtiden.

Annonce

Forebyggelse og sygeplejersker

Selvom det endnu ikke vides, hvor stor en indflydelse de 600 millioner kommer til at have på psykiatrien i Viborg, er Åse Kubel Høeg ikke i tvivl om, hvordan pengene skulle bruges, hvis det stod til hende.

- Jeg vil rigtig gerne have nogle flere forebyggende tiltag og programmer inden for psykiatrien, på samme måde som man har dem inden for mange andre områder. Derudover ville det have en stor betydning med eksempelvis flere sygeplejersker med speciale i psykiatrien, siger hun.

Hvis regeringen beslutter sig for at hæve serviceloftet, vil Viborg modtage en andel af de 600 millioner kroner. Det er endnu ikke til at sige, hvad denne andel lyder på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce