Annonce
Sport

600 piger tripper på sidelinjen: Skal til fodboldfestival efter påsken

Fra en tidligere fodboldfestival, da begivenheden var forbi Rødkærsbro. Arkivfoto
Efter påske skal en hel masse piger til fodboldfestival.

Fodbold: Viborg Kommune afholder efter et år med sporadisk aktivitet i foreningslivet pigefodboldfestivaler.

Grundet covid-19-restriktionerne, så kan festivalerne ikke afholdes som tidligere, hvor piger fra forskellige skoler er samlet samme sted. I stedet afvikles festivalerne skole- og klassevis i et samarbejde med de lokale fodboldklubber.

11 skoler i Viborg Kommune har sagt "ja tak" til at deltage, og mere end 600 piger får mulighed for en dag på fodboldbanen sammen med deres veninder.

Annonce

Pigerne fra 3. klasse er i år også inviteret med til festivalerne. Flere af dem har tidligere deltaget, og dermed ser Viborg Idrætsråd det som en oplagt mulighed for, at de igen kommer i gang med pigefodbold og tilbage i foreningslivet.

- Vi ønsker, at alle piger skal have en helt særlig dag med fodbolden. En drøngod oplevelse, som giver dem lyst til mere. Det sker på pigefodboldfestivalerne, hvor de møder en række af vores fantastiske frivillige i kommunens foreninger. Så bliver det lettere for pigerne at møde frem til træning i en klub, siger næstformand i Viborg Idrætsråd Peder B. Pedersen.

Stigning i fodboldpiger

Pigefodboldprojektet startede i august 2018, som et samarbejde mellem Viborg Idrætsråd, DBU Jylland og de lokale fodboldklubber. Projektet støttes af Nordea Fonden.

Og målt på tallene, så har samarbejdet haft succes:

I perioden fra de første festivaler i april 2019 frem til januar 2020, har der således været en fremgang af pigefodbold-spillere i alderen 6 til 12 år på næsten 20 procent.

Første festivalsdag er den 6. april på Ravnsbjerg IFs fodboldbane I Hald Ege.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce