Annonce
112

63-årig fængslet efter narkofund i Viborg: - Det ryger jeg ikke engang selv det der

En 63-årig mand blev tirsdag middag fængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Natten til tirsdag ransagede politiet en bolig i det centrale Viborg. Boligens beboer, en ældre mand, blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i en sag om besiddelse og salg af heroin.
Annonce

Viborg: 31 gram heroin, 31 gram skunk, en smule hash og 10.000 kroner i kontanter.

Det er, hvad politiet blandt andet fandt hos en 63-årig mand fra Viborg under en ransagning natten til tirsdag. Ved et grundlovsforhør tirsdag middag blev manden varetægtsfængslet i mindst fire uger.

Det var et anonymt tip, der ledte politiet på sporet af mandens hus i det centrale Viborg. Her troppede nogle betjente op klokken 23.20 mandag aften.

Fra gaden kunne politiet se den 63-årige i sin sofa, og på sofabordet foran sig havde han en digital vægt, nogle såkaldte pølsemandsposer (genlukkelige plastikposer) og noget brændt sølvpapir. Da betjentene bankede på døren, lukkede husets beboer straks op og inviterede dem indenfor.

Det første, politiet blev mødt af, var en kraftig lugt af hash, og på mandens sofabord blev der fundet rester af heroin. Da betjentene visiterede den ældre mand, fandt de i hans lomme 10.000 kroner i store sedler.

Annonce

Penge til varmeanlæg

På førstesalens badeværelse stod der en skammel ved vinduet, som betjentene fandt mistænkelig. En af dem åbnede vinduet, stillede sig op på skamlen og rakte ud under tagets belægning. Her blev der fundet en plastikpose med brun heroin. På et værelse fandt politiet ligeledes en del skunk, hash og nogle piller, som Anklagemyndigheden går ud fra tilhører den 63-årige.

Under hele grundlovsforhøret sad den aldrende mand i sin kørestol og pillede ved en blyant, mens anklager Katrine Melgaard gennemgik sigtelsen og beviserne imod ham.

Hans forsvarer, Trine Høgedal Nielsen, fortalte, at han nægter sig skyldig, og at han i øvrigt ikke havde nogen kommentarer til sagen. Alligevel tog han til orde, da anklageren var færdig med sin dokumentation.

- Jeg vil bare lige sige, at jeg overhovedet ikke kender noget til hashen og skunken. Det ryger jeg ikke engang selv det der, sagde han.

Om de 10.000 kroner i kontanter forklarede manden, at det var penge, som han gennem flere måneder havde sparet op til et nyt varmeanlæg i sin bolig.

Annonce

Op til 10 år

Retssystemet er ikke helt ukendt for den 63-årige.

Så sent som i september måned fik han sig en betinget fængselsdom på fem måneder for blandt andet salg af narkotika, og i 2017 fik han ved Vestre Landsret en behandlingsdom for overtrædelse af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.

De tidligere straffe for narkokriminalitet spillede ind, da retten skulle afsige sin kendelse i sagen.

Retten vurderede, at der er begrundet mistanke om, at manden har solgt narkotika, og den valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger, da den anslog, at han kunne finde på at påvirke eventuelle medgerningsmænd, hvis man lod ham være på fri fod.

Strafferammen for straffelovens paragraf 191, som manden er sigtet for at bryde, strækker sig op til fængsel i maksimalt 10 år.

Manden og hans forsvarer tog efter rettens kendelse forbehold for en eventuel kære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce