Annonce
Erhverv

660 nye virksomheder i Viborg sidste år

Viborg blev i 2019 hjemsted for 660 nye virksomheder. Foto: Morten Dueholm
Der er dog mere gang i iværksætteriet i den østlige del af landet.

Viborg: Iværksættersindet trives rundt om i landet og selvfølgelig også i Viborg Kommune.

Her blev sidste år registreret hele 660 nye virksomheder. Det viser helt nye tal fra CVR (det centrale virksomhedsregister, red.), som regnskabsprogrammet Dinero har analyseret.

I alt blev der registreret 49.256 nye virksomheder i Danmark i 2019. Det svarer til 14 nye virksomheder per 1000 indbyggere. I Viborg Kommune svarede antallet af nyregistrerede virksomheder sidste år til 11,7 per 1000 indbyggere.

I 2019 blev der registreret flest nye virksomheder per 1000 indbyggere i Gentofte Kommune. Næstflest blev registreret i Hørsholm Kommune, mens Samsø Kommune var på tredjepladsen.

At der er interesse for at stifte nye selskaber understreges af, at da endnu en sæson af Løvens Hule rullede over skærmen torsdag 2. januar, sad hele 767.000 danskere klinet til tv-skærmene for at se dygtige og innovative iværksættere præsentere deres opfindelser. Der er altså en kæmpe interesse for iværksætteri og iværksættere.

- Iværksætteri er blevet mainstream. Danskerne er vilde med iværksættere, og vi elsker at høre begejstrede ildsjæle fortælle om lige præcis den dippedut, de har opfundet, og som de mener bliver den næste store millionsællert, siger Martin Thorborg, som er manden bag en række virksomheder – blandt andet regnskabsprogrammet Dinero, som han i dag er administrerende direktør for.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce