Annonce
Viborg

8 ud af 10 viborgensere: Mere overvågning, tak

Kom bare med nogle flere af de her. Sådan er den generelle stemning blandt læserne af folkebladet, hvor spørgsmålet om overvågning har kastet flere end 250 kommentarer af sig i debatsporet. Foto: Morten Dueholm
Bare sæt nogle flere kameraer op, hvis det kan hjælpe til at fange banditter. Sådan lyder beskeden fra læserne af viborgfolkeblad.dk

Viborg: Læserne af Viborg Stifts Folkeblad har ikke det fjerneste imod at blive overvåget i det offentlige rum. I hvert fald ikke, hvis det er politiet, der sidder i den anden ende af kameraet.

I en online afstemning på viborgfolkeblad.dk svarer 80 procent, at de er tilhængere af overvågning i det offentlige rum, og at de gerne ser mange flere kameraer i gadebilledet, så længe formålet med dem er at nedbringe kriminalitet.

Oven i kommer 12 procent, som også er for overvågning, men som mener, at det bør begrænses mest muligt.

Kun otte procent er imod, at politiet bruger fast overvågning i det offentlige rum.

Flere end 800 har i skrivende stund deltaget i afstemningen, som godt nok ikke er statistisk repræsentativ, men nok alligevel giver et fingerpeg om folkestemningen i Viborg Kommune.

Man har vel kun brug for “personlig frihed” i det øjeblik, man laver noget, man ikke må.

Læserkommentar på viborg-folkeblad.dk

 

Overrasket over opbakning

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er politikommissær Peter Søndergaard overrasket over, at der blandt lokalbefolkningen tilsyneladende er markant opbakning til at udvide overvågningen.

- Jeg havde nok forventet, at det mere ville være 50/50, om man var for eller imod. Uden at sætte folk i bås og gøre det til en politisk ting, så er der nok en tendens til, at man i den venstre del af det politiske spektrum har det principielt sværere med overvågning end på den mere liberale banehalvdel, hvor tilgangen er den, at hvis bare man selv har sit på det tørre, så kan det jo ikke genere, siger Peter Søndergaard.

På trods af den folkelige opbakning har lokalpolitiet i Viborg dog ingen aktuelle planer om at øge antallet af kameraer i bybilledet:

- Om der skal være mere eller mindre overvågning, er meget en politisk diskussion, og det skifter hele tiden afhængigt af, hvilke politiske vinde der blæser. Lige nu peger det ikke i retning af at sætte flere kameraer op, men hvis der eksempelvis popper to nye værtshuse op, så der bliver skabt et nyt uro-centrum et sted i byen, så er det et værktøj, vi kan gribe til i sådan en situation, forklarer Peter Søndergaard.

P.t. har politiet kun fast overvågning af Trappetorvet i Viborg midtby, fordi det erfaringsmæssigt er et sted med gang i gaden i nattetimerne.

Der har været fast tv-overvågning af Trappetorvet i Viborg siden 2010. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce