Annonce
112

80 unge forsamlet ved Nørresøbadet: De fleste flygtede, da politiet kom

På trods af forbuddet mod at forsamle sig flere end 10 personer ad gangen, var omkring 40 unge tilsyneladende stimlet sammen her ved Nørresøbadet tirsdag aften. Arkivfoto: Morten Dueholm.
En stor mængde unge mennesker sad tirsdag aften og hørte høj musik ved Nørresøbadet i Viborg. Omkring 60 af dem løb fra stedet, da de fik øje på en politibil.
Annonce

Viborg: På grund af risiko for corona-smitte er det stadig forbudt at forsamle sig flere end 10 personer ad gangen. Det forbud havde en stor gruppe unge mennesker tilsyneladende set stort på, da de tirsdag aften var stimlet sammen ved Nørresøbadet i Viborg.

Politiet fik en anmeldelse om sagen klokken 21.20. Anmelderen havde oplyst, at omkring 40 personer var forsamlet, og at de i øvrigt også sad og hørte høj musik på en medbragt højttaler.

Da politiets patrulje kom til stedet kort tid efter anmeldelsen, kunne betjentene konstatere, at der ikke bare var 40, men omkring 80 unge mennesker i området. Med det samme, de så politibetjentene, var en stor del af de unge hurtige til at tage benene på nakken, fortæller politikommissær Jesper Brøndum.

- De forsvandt ret hurtigt, da de så patruljen, og så var der 20-25 personer tilbage fordelt på nogle små grupper, siger han.

Betjentene fortalte de resterende unge, at de skulle skrue ned for musikken. Det var ikke politiets opfattelse, at alle de 80 unge udgjorde én stor forsamling, men at de holdt sig i mindre grupper, og ingen af dem blev dermed sigtet for brud på forsamlingsforbuddet.

Nørresøbadet har nu i mere end en måned været udset som et såkaldt "hotspot", hvor politiet er særligt opmærksom på eventuelt større forsamlinger.

Indtil nu er der - ifølge folkebladets oplysninger - ikke faldet nogen sigtelser for brud på forsamlingsforbuddet i Viborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce