Annonce
Sport

8000 kilometer i velgørenhedens tjeneste

Henrik og Karina Skydt (t.v.) fra Runners Corner i Viborg har sagt ja til at tage imod de sko, som Allan Henneberg og Claus Winther Jørgensen (t.h.) skal dele ud i Afrika. Foto: Danni Kristensen.

Allan Henneberg og Claus Winther Rasmussen fra Viborg vil til sommer køre 8000 kilometer i det sydlige Afrika for at rejse penge til fodtøj til afrikanske børn. Men udover det, vil de også have en containerfuld aflagte sko med fra Viborg.

Allan Henneberg er efterhånden en erfaren ørkenræser.

Put Foot Foundation indsamler penge og køber sko til underpriviligerede afrikanske børn.

I hvert fald har han tre gange været med i »Race to Dakar«, men nu er han klar til endnu en eventyrlig tur til Afrika.

Denne gang gælder det så »Put Foot Rally«, der er et velgørenhedsrally, der har til formål at skaffe sko til underpriviligerede børn i Afrika.

»Når man er i Afrika, så kan man godt have dårlig samvittighed i forhold til de miljøer, man kører igennem, når man kommer i sin dyre bil eller sit forholdsvis dyre tøj. Nu har jeg prøvet Dakar Rally i bil to gange og en gang på motorcykel, og nu vil jeg altså gerne gøre noget for velgørenhed,« siger Allan Henneberg, der er den ene af to chauffører i teamet.

Den anden er Claus Winther Jørgensen, der har sagt ja til at være med på den knap 8000 kilometer lange tur, der går gennem Sydafrika, Namibia, Zambia, Malawi og Mozambique.

»Især i Malawi er folk rigtig fattige. Her ser man jo børn uden sko på, så kan vi køre 8000 kilometer igennem de lande og samtidig gøre noget godt, så gør vi gerne det,« siger Allan Henneberg.

Hvert team forpligter sig til at samle penge ind til formålet, men udover, at man kan købe en sponsorpakke til 2995 kroner og på den møde støtte projektet, så vil teamet fra Viborg også gerne fylde rallybilen med sko fra Viborg.

Derfor er der allerede nu sat gang i en indsamling af sko. Så har man overskydende sko til at fylde i skabet eller på hylden, så kan man aflevere dem hos Runners Corner i Viborg eller hos Skive Sko & Nøgler, så vil Allan Henneberg og kompagni sørge for, at de bliver sendt til Afrika i en container.

»Organisationen bag rallyet køber jo sko og deler dem ud på specielle steder. Men i og med, at vi jo kommer en masse rundt imellem de forskellige checkpoints, så vil vi også gerne dele ud andre steder. Så hvis vi møder nogen, så kan de få nogle sko og nogle fodbolde, som vi også regner med at tage med,« siger Claus Winther Jørgensen.

»Vi vil gerne ind på nogle skoler eller sådan nogle steder, hvor folk ikke normalt kommer med ting. Og så kan de få en stak sko eller lidt fodbolde,« siger Allan Henneberg.

Rasmus Enevoldsen fra Viborg, der faktisk er idemand bag projektet, skal også med til rallyet i det sydlige Afrika sammen med en makker fra Sjælland. Og også det team vil få bilen fyldt med sko fra Viborg og Skive.

»Vi har sørget for, at vi kan sætte en tagbagagebærer på bilen, så den kan blive fyldt med sko. Og får vi så mange, at de ikke kan være der, så finder vi en gammel trailer,« siger Allan Henneberg med et smil.

Selve rallyet skal køres fra den 20. juni og 18 dage frem. Og containeren med bilen og skoene skal sendes afsted i april eller maj, så indsamlingen kører indtil da.

»Jeg tror på, at det her bliver en vild oplevelse. Infrastrukturen skulle være fin i Sydafrika og Namibia, men når vi kører ind i Malawi, er det noget helt andet,« siger Claus Winther Jørgensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce