Annonce
Rejser

85-årig overnattede i bøgetoppen: - Sådan en oplevelse skal ikke soves væk

10 meter over skovbunden er hængekøjerne spændt stramt ud. Her kan man opleve et lille eventyr af en nat i toppen af et bøgetræ på Hindsgavl. Foto: Klatretræ.dk
Overnatninger i trætoppene er for mennesker, der har lyst til lidt eventyr. Sådan et menneske er 85-årige Inga Christensen, som kravlede op i toppen af et bøgetræ og overnattede i hængekøjer sammen med sine tre børnebørn. Hun sov ikke særlig meget den nat, for sådan en oplevelse skal ikke soves væk, siger hun.

Inga Christensen tog soveposens flap op over hovedet. Den medbragte hue kunne hun ikke finde, så den bløde pose skulle strammes lidt om ørerne, for at hun kunne holde varmen natten igennem.

I 10 meters højde lå hun i en hængekøje spændt ud mellem bøgegrene med friske skud og mærkede en stille vind fra Lillebælt, som hun kunne skimte gennem de små lysegrønne blade.

Omkring hende lå hendes tre børnebørn. Det var Inga Christensens 85-års-fødselsdagsgave, at hun skulle overnatte i en trætop på Hindsgavl-halvøen. Tæt ved det hav, som hun også kan nyde hjemme fra haven i Strib.

Sådan foregår overnatningen i træerne

Lars Boesen med firmaet klatretræ.dk arrangerer overnatninger i trætoppen på Hindsgavl Halvøen ved Lillebælt.

Overnatningerne er for små grupper af to til seks personer.

Sådan ser aftenens og nattens program ud:

Først mødes man i skoven og gennemgår sikkerhedsudstyr og ditto procedurer.

Eftermiddagen bruges på at etablere sovepladserne og gøre klar til natten. Hængekøjerne skal tilpasses og reddes med liggeunderlag, tæpper og soveposer. Alle hængekøjer hænger i samme træ og i samme højde. Derefter kravler man ned igen.

Aftensmaden tilberedes over bål og spises ved kysten. Her er udsigt over Lillebælt og Den Gamle Lillebæltsbro.

Sidst på aftenen, når det bliver mørkt, kravler man tilbage til køjerne og lægger sig til rette. Lars Boesen kravler ned og overnatter ved foden af træet, så han er til stede, hvis nogen skal ned eller have hjælp.

Næste morgen, når alle er vågne, firer man sig ned på jorden, spiser morgenmad og siger farvel.

Prisen for en overnatning uden forplejning er 1400 kroner pr. person. Man skal selv medbringe varm sovepose og varmt tøj, hue, langt undertøj og fornuftigt fodtøj.

Se mere på klatretrae.dk.

Et lille skub opad

Bag overnatningerne i trætoppene står Lars Boesen, der er pædagog, friluftsliv-konsulent og ejer af virksomheden klatretræ.dk, hvor han skaber oplevelser med træklatring. På Hindsgavl-halvøen har han fire hængekøjer spændt ud i toppen af et gammelt bøgetræ. Og det var her, han sørgede for, at Inga Christensen og hendes tre børnebørn kom helt tæt på naturen og fuglene en nat sidst i april.

- Det er for alle aldre. Jeg har haft deltagere fra 8 til 85 år, og det er en oplevelse for alle typer af mennesker, som har lidt eventyr i sig. Som gerne vil prøve noget, siger Lars Boesen.

Sådan et menneske er Inga Christensen.

- Jeg prøver mine grænser af. Og min grænse var også tæt på at blive nået, men jeg kom da op i træet. Jeg fik lidt skub af Lars anden gang, vi skulle op, for der var mine arme blevet trætte. Overnatningen var en fødselsdagsgave fra mine børn og børnebørn. Jeg kan jo godt ønske mig oplevelser, men der er ikke meget ved at tage på hotelophold, når jeg er alene. Men det her var simpelthen en fantastisk oplevelse, siger hun.

Om eftermiddagens mødtes de med Lars Boesen i skoven, hvor de blev sat ind i udstyr og sikkerhedsforanstaltninger. De klatrede op mellem grenene og ned igen, inden de spiste gullashsuppe lavet over bålet ved kysten. Bordet var fint dækket, og da Lars Boesen tog opvasken, valgte gæsterne at finde højskolesangbøgerne frem for at synge rundt om ilden. Først da mørket var ved at falde på, vendte selskabet tilbage til bøgen med køjerne.

- Det var gået fint om eftermiddagen, men jeg havde ikke flere kræfter om aftenen. Så mine to piger hev, og Lars skubbede bagpå. Der var et sted med en meter mellem grenene, hvor man skulle hive sig op i armene. Så det var ikke helt lige så nemt som at gå på en stige. Det havde han ellers bildt mig ind, og jeg kan ellers sagtens gå på stiger, griner hun.

Annonce

Morgenens fuglefløjt

Oppe i træet tjekker Lars Boesen altid, om alle er komfortable, inden han kravler ned og overnatter ved træets fod. På den måde er han i nærheden, hvis nogen har brug for hjælp eller skal ned at tisse om natten.

Inga Christensen havde lagt sig godt til rette i soveposen, men sov nu ikke meget den nat.

- Jeg havde slet ikke lyst til at sove oplevelsen væk. Men jeg sov nok et par timer, ellers lå jeg og kiggede ud mod Lillebælt, hvorfra der kom en frisk brise. Bøgegrenene var helt nyudsprungne, og om morgenen kvidrede fuglene. Det var altså fantastisk. Og det var nemt nok at komme ned, for der hang jeg bare i rebet, fortæller Inga Christensen.

Selv fremhæver Lars Boesen også fuglenes morgensang som det mest unikke ved overnatningerne i toppen af træet.

- Du er helt tæt på naturen, som er helt uforstyrret af, at du ligger oppe i træet og lytter. Det føles, som om der er fugle hele vejen rundt om en, når de begynder deres kor klokken 4 om morgenen. På et tidspunkt er det nærmest et inferno af fuglefløjt. Det er helt vildt højt på denne tid af året. Men man ser også skovens andre dyr. Der er egern i nåletræerne, der står en 15-20 meter fra bøgetræet. Og forleden hørte vi en ræv. Man oplever skoven anderledes, når dyrene ikke lægger mærke til en, siger Lars Boesen,

Inga Christensens og børnebørnenes tur i trætoppene sluttede ved stranden, hvor de fik serveret rundstykker og brunsviger hentet om morgenen ved bageren i Middelfart.

- Ja, der var god forplejning, og det hele var sikkerhedsmæssigt i orden, så man ikke var bange for noget som helst. Den ene af mine piger havde ellers højdeskræk, men det oplevede hun ikke, for man kigger ikke ned i dybet fra træet. Det er en anderledes måde at være højt oppe på. Det var en skøn oplevelse, siger hun.

Hver deltager ligger i sin egen hængekøje. Man er spændt godt fast og kan ikke rulle ud af køjen om natten. Skal man op for at tisse, skal man have hjælp af friluftsliv-konsulenten Lars Boesen, der overnatter i skovbunden for at være der, når nogen har behov for ham. Foto: Klatretræ.dk
Mørket er altomsluttende ude i skoven. Om morgenen er det fuglefløjtene, der kommer fra alle sider. På denne tid af året er der et inferno af larm, når fuglene er vågnet. Deltagerne vågner for det meste også tidligt sammen med solen. Men Lars Boensen fortæller, at børn og unge ofte sover tungt i træet, dels fordi de får brugt en masse kræfter på klatringen, dels fordi der ikke er nogen skærme til at forstyrre. Foto: Klatretræ.dk
Alle kravler op i samme træ og får hver deres hængekøje at sove i. Lars Boesen har udset sig et bøgetræ, der er stort nok til at bære fire hængekøjer. Foto: Klatretræ.dk
Lars Boesen fra klatretræ.dk arrangerer overnatninger i hængekøjer 10 meter over skovbunden. Foto: Klatretræ.dk
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Skulle du tigge i 1500-tallet, skulle du bære tiggertegn

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Et hul i det koksgrå skydække, og straks var kørestolen skiftet ud med svæveflyet: - Det var en vild følelse af bare at være fri

Alarm 112 For abonnenter

Politiet om millionskyldneren på Bilkas p-plads: - Han havde pengene, og han skyldte dem, så vi tog de 3800 kroner

Viborg FF

Viborg FF-træner før debut i midtjysk derby: - Det er meget mere end en fodboldkamp

Debat

Den glemte strejke kan blive den, vi husker

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Rejser For abonnenter

Canada: Vancouver charmerer de fleste på grund af sin beliggenhed og har Nordamerikas næststørste Chinatown

Viborg

Overraskende gæst i villahaven: Fisketyven fra Houlkær afsløret på video

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

Opbremsning gik galt: Motorcyklist mistede herredømmet og kurede 25 meter hen ad asfalten

Viborg FF For abonnenter

To som bestemt ikke elsker hinanden - fire nedslag i historien om rivaliseringen mellem Viborg FF og FC Midtjylland

Rundt om Viborg

Godt år for købmand: Ti-doblede overskuddet på et år

Annonce