Annonce
Navne

90-årig husker: Han gik efter Kaj Munks rustvogn

Knud Chresten Nielsen, Karup, fylder i dag, fredag den 3. juli, 90 år. Privatfoto: Eva Merstrand
Knud Chresten Nielsen, der i dag fylder 90 år, har boet i Karup siden begyndelsen af 1950'erne, men som barn i Ringkøbing gik han efter digterpræsten Kaj Munks rustvogn.
Annonce

90: En januardag i 1944 var 13-årige Knud Chresten Nielsen blandt de mange, der gik igennem Ringkøbing efter rustvognen med digter- og Vedersø-præsten Kaj Munk, som dagen inden var blevet hentet og henrettet af en nazistisk gruppe.

Den oplevelse og besættelsesdagen den 9. april 1940 er blandt de mange erindringer, Knud Chresten Nielsen, som fylder 90 år i dag, fredag den 3. juli, har om Anden Verdenskrig.

Men den friske fødselar, der blandt venner blot kaldes KC, husker også meget andet fra et langt liv, hvoraf han faktisk har tilbragt hovedparten i Karup.

Næsten 40 år i flyvevåbnet som radio- og radarekspert med rang af kaptajn blev det til for landmandssønnen fra Rindum ved Ringkøbing. Og han blev altså sammen med hustruen Esther boende i Karup efter sin pensionering i 1990.

I mange år, der fulgte, tog parret blandt andet på masser af udlandsrejser. Tid blev der også til den voksende familie med børn og børnebørn - i dag har Knud Chresten også oldebørn - og venner i Karup.

Annonce

Cykler hver dag

I 2012 mistede Knud Chresten desværre sin kone, men han er rask og rørig, bor stadig i huset på Birkevej og klarer sig selv. Blandt andet cykler han næsten hver dag en tur ad banestien til Kølvrå.


Det kirkelige spiller en væsentlig rolle for mig

Knud Chresten Nielsen, fødselar


Kølvrå eksisterede i øvrigt slet ikke som by, da Knud Chresten Nielsen den sidste dag i 1949 ankom som værnepligtig til Flyvestation Karup, hvor han senere - efter blandt andet et ni måneders uddannelsesophold i USA - vendte tilbage som radio- og radar-ekspert i mange år.

I 1954 blev han gift med Esther, og de fik to børn. Begge bor med deres familier på egnen og har tæt kontakt til deres far.

Foruden familien og arbejdet har Knud Chresten Nielsen gennem årene blandt andet været i menighedsrådet, og som han siger: "Det kirkelige spiller en væsentlig rolle for mig".

I 1980'erne var han sammen med sin kone stærkt involveret i en gruppe Tjernobyl-børns ophold i Karup. Børnene kom på nogle ugers rekreation efter atomulykken i Tjernobyl i det daværende Sovjetunionen.

90-års-fødselsdagen fejrer KC Nielsen sammen med venner og familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce