Annonce
Viborg

90 års jubilæum: Spejderlejr blev fejret på Minecraft-manér

Hyggen var i højsædet til sommerlejren på Møgelø ved Himmelbjerget. Foto: FDF Viborg

Viborg: Igen i år drager spejderne fra Viborg 1-kredsen afsted på sommerlejr til "Møgelø, eventyrets land” midt i Juulsø og med Himmelbjerget som nabo.

I år er sommerlejren ganske særlig for os, for i år er det 90 år siden, vi startede med at afholde sommerlejr på Møgelø. Så det blev selvfølgelig fejret på Møgelø med en kæmpe fest for børnene onsdag aften efter vores lejrbål.

Der er altid et tema for lejren og i år var temaet ”Minecraft Sommerlejr”. Alle lejrens børn og unge havde derfor hele ugen haft travlt med at lave våben i form af bue, sværd og økser, som skulle bruges i det store opgør alle hold imellem. Det forgik torsdag på lejren. Her kæmpede alle fire hold mod hinanden på tid, og skulle forsøge at optjene så mange ”liv” og point som muligt, præcist som i spillet.

De havde også bygget bopladser, lavet mad over bål, sejlet og været på Himmelbjerget, været på Hike, bygget og sovet på tømmerflåde, haft forskellige vandaktiviteter såsom badning fra bro eller båd - rutchet på vandrutchebane bygget af rafter og svømmet på tid efter poser med guld og diamanter.

De havde OL-dag (sports-dag) og lavede aktiviteter hver dag, hvor opgaverne skulle løses i fællesskab, der så løbende optjente points til holdene, der skulle samles sammen til det store opgør torsdag, hvor også den endelig kåring af vinderholdet fandt sted. Vi havde i år 4 hold.

De hed Skeletons, Zombies, Spiders og Creepers. Ligesom i ”Minecraft”.

Møgelø har en kæmpe plads i hjerterne for Viborg-spejderne. Har man bare været med på Møgelø en gang, er man solgt.

- De oplevelser som man får med hjem i bagagen er uforglemmelige. Møgelø hænger ved resten af livet. Hvert år når vi rejser hjem sidder vi alle tilbage med en følelse af taknemmelighed overfor de venskaber, og de bånd der bliver knyttet i løbet af vores årlige sommerlejr. Vi giver børnene plads til at være børn i nogle fantastiske rammer, og alle vores engagerede ledere og unge, udformer dagene for børnene på en sådan måde med faste rutiner og gøremål, så alle passer ind. Det giver tryghed og rummelighed, skriver de til folkebladet.

- Vi ønsker alle en rigtig dejlig sommer. Vores sommer er i hvert fald skudt i gang med et ordentlig brag af en jubilæums sommerlejr her på Møgelø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stor lettelse efter opklaring af færdselsdrab: Familien nåede at få nyheden, inden den rejste hjem

Annonce