Annonce
Viborg

9000 plaskede rundt i Vestbadet

9000 har denne sommer gæstet Vestbadet på Rughavevej.
Med mindre en hidtil ukendt og velmenende vejrgud kommer flyvende ind fra højre, må vi erkende, at badesæsonen er passé for i år. Vestbadet ruster sig til vintersæsonen.

Viborg: Gode dage har der naturligvis været, men alle ved, at der var langt færre sommerdage i år i forhold til 2018, og man behøver ikke være sociolog eller adfærdsforsker for at kunne drage konklusionen: når det er koldere, har færre mennesker lyst til at bade.

I sagens natur har denne helt almindelige menneskelige adfærd i løbet af sommeren kunnet aflæses i aktiviteten i omklædningsrum, i badebassiner og på græsplænerne ved Vestbadet på Rughavevej.

9000 gæstede friluftsbadet, og det er godt 10.000 færre end sidste år, hvor 21.000 gik gennem tælleapparaterne, men vi skal ikke glemme, at 9000 faktisk er tre gange flere end 3000 - som var det antal gæster, Vestbadet havde i katastrofesommeren 2017.

Et så lavt antal, at det blev brugt - af nogle - politikere som argument for, at lukke badet og i stedet bygge en svømmehal på adressen. Sådan gik det ikke, men det er en helt anden historie.

- Naturligvis har vejret betydet meget, og vi havde gerne set flere gæster, men omvendt så er vi faktisk glade for, at der har været rigtig mange gæster de dage, hvor det har været varmt og solrigt. Den bedste dag havde vi 1100 gæster inde, siger Carsten Jalk, bademester i Vestbadet og svømmehallen.

Snart saunagus

Meteorologerne har ikke mange gode nyheder for de kommende dage, så derfor er badesæsonen reelt forbi på Rughavevej.

- Man ved jo aldrig, så skulle der komme end "indian summer" i september, så er vi klar til at åbne, lover Carsten Jalk.

Den flotte saunabygning futtede som tidligere omtalt af ved en voldsom brand i januar, og den satte en stopper for saunagus-sæsonen. En ny er imidlertid ved at skyde på, og Carsten Jalk lover, at den er klar til uge 42.

- Vi er ved at strikke et rigtig fedt program sammen, siger bademesteren.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce